maanantai 30. toukokuuta 2016

Katsotaanpa tänään kukkasia


Katsotaanpa tänään kukkasia

Aquilegia Cultorum-ryhmä





Cypripedium Tikankontti 

Siis viljelty lajike





Viimeinkin Allium ursinum  karhunlaukka auki 



 Himalajanjalkalehti Podophylum 



 Morsiusleinikki, Ranunculus aconitifolius ja taustalla idänruusujuuri




Voikukka






Voikukkasiirappia



Voikukan kukkasiirappi

1 l voikukan kukkia (vain keltaisia kukkia)
0,5 l vettä
3 dl palmusokeria

Nypi keltaiset kukat kannoista ja keitä niitä 15 minuuttia ja jätä hautumaan liemeen (30-45 minuuttia). Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä sitä kokoon noin puoleen alkuperäisestä. Lisää sokeria suurin piirtein liemen verran ja keitä kunnes sakeutuu. Siirappi sakeutuu jäähtyessään lisää. Tölkitä kuumana puhtaisiin, pieniin tölkkeihin (desinfioi kiehuvassa vedessä muutama minuutti tai uunissä 120 asteessa pari tuntia). Jos käytät pulloja, varo ettei tule liian jähmeää (ei saa pullosta pois). Voidaan käyttää tavallisen siirapin tavoin.







14 kommenttia:

  1. Onpa kauniita kuvia. Kiva kun laitoit kuvan tuosta idänruusujuuresta,kiva väri. Morsiusleinikki on todella kaunis. Olet siis tehnyt voikukkasiisappia. Onko se hyvää? - Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää jälkiruokien kastikkeena, letuissa ym. Eilen tehtiin. Voikukan lehtiä keräämme talven varalle.

      Poista
  2. Upea kuvasarja ihanista kukkasista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna tai ylihuomenna jatkan puiden ja pensaiden lehdillä.

      Poista
  3. Todella kauniit akileija ja tikankontti. Täällä vasta yksi akileija avautunut...

    Oletpa aikaansaapa - hattua nostan sinulle siirapista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nupulla meilläkin muut. Kuivattukin on jo talven varalle.

      Poista
  4. Upeita kukkakuvia!
    Olen joskus saanut pullon voikukkaviiniä ja se oli todella hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tehtiin tuotakin ja hyvää sekin. Kädet hieman kellastuivat hetkeksi.

      Poista
  5. Voi miten kauniin värisiä akileijoja.

    VastaaPoista
  6. Ihana tuo siirappi. Onko hyvää? Sinulla on aito kasvitieteellinen puutarha, mukavaa kun esittelet täällä, nautin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää lettujen ja pannukakun kanssa.
      Voi tämä on vain kasvitarha, rakkaudesta lajeihin, eikä niinkään puutarhaan. Olen enemmän nautiskelija.

      Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.