lauantai 31. tammikuuta 2015

Tulppaanien lumoa




Jälleen saman kirjan parissa.


Erään tarinan mukaan 1500-luvun puolivälissä kangaslastissa ollut laiva saapui Antverpeniin mukanaan omituisia sipuleita. Vastassa ollut kauppias arveli niiden ollevan syötäviä siinä missä tavallisetkin sipulit. Niin hän paistoi ja söi niistä osan pippurilla ja etikalla maustettuna. Loput hän hautasi kasvimaalleen, ja yllättyi seuraavana keväänä ennennäkemättömistä kukista. Näin oli tulppaani saapunut Alankomaihin.


Kari Hintsala. Turkista Turkuun – tulppaanin kulttuurihistoriaa.
Kirjassa: Kukkien lumoa. Turun Museokeskus 2014.


2 kommenttia:

  1. Kiva tarina! Miltähän tulppaanin sipulit maistuvat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, sitä tarina ei kertonut

      Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.