sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kranssi


Kranssi ilman adventtia ja sahramia.

Silti tämä piti tehdä jo toisen kerran, vaikka nimi onkin hieman hassu eli adventtikranssi. Tämä maistuu todella hyvälle.


 



Kranssi

25 g hiivaa
2 ½ l maitoa
¼ dl intiaanisokeria
ripaus suolaa
75 g juoksevaa rasvaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
 

Täyte:

75 g juoksevaa rasvaa
½ dl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
2 dl rusinoita

 
Voiteluun

1 muna
mantelilastuja
raesokeria

 
Murenna hiiva kulhoon ja lisää tilkka maitoa. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppu maito, sokeri, suola ja rasva. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota 3-4-kertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpaperille ja kaaviloi se suorakulmaiseksi levyksi. Levitä taikinan pinnalle rasva, vaniljasokeri, rusinat ja raastettu mantelimassa. Kääri levy rullalle ja nosta uunipellille ympyränmuotoiseksi ja liitä päät yhteen. Viillä pintaan ristikkäisiä viiltoja ja anna kohota vielä 15 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

 Talven makuja on erittäin houkutteleva uutuus.
 

Åsa Swanberg Talven makuja

2014. Kotikirjasto.

 

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullinen pulla, rupesi niin kovasti tekemään pullaa mieli )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mantelimassa tekee siitä hyvää.

      Poista
  2. Näyttää todella herkulliselle!

    VastaaPoista
  3. Herkullista! Kuva on hyvin houkuttava.

    Leivonta ohjeita tulee katsottua usein netistä,
    runsaasti on tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta netistä niitä eniten etsii. Ne elää jotenkin tässä ajassa enemmän. Nyt vain nuo viime vuoden joulukirjat viehättivät minua.

      Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.