sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Nam sanoi hän


 
Päärynä-vuohenjuustopiiras

Pohja:
100  g juoksevaa rasvaa
1 muna
3 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:
150 g vuohenmaitoitotuorejuustoa
1,5 rkl sokoerai
1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

 

Päälle:
2 päärynää

 

Vaahdota muna ja sokeri, vatkaa sekaan juokseva rasva. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele mukaan muna-sokeri-rasva vaahtoon. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoka ja levitä taikina siihen niin että se nousee hiukan reunoille.

 

Vatkaa täyteainekset tasaiseksi massaksi ja levitä taikinapohjalle. Kuori päärynät, halkaise ne neljänneksiksi ja poista siemenkota. Lohko päärynät ohuiksi viipaleiksi ja lado kauniisti juustoseoksen päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia, niin että piiras saa vähän väriä. Tarjoile jäähdytettynä.

Ja sitten pöytään, mitäpä sunnuntailta voi enempää pyytää. Ja nam, nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.