perjantai 29. toukokuuta 2015

Ihanaa viikonloppua ja tulevista muutoksista

Toivotan kaikille lukijoilleni ihanaa viikonloppua.

Teen ja testaan muutaman jännän kirjan ohjeita, istutan yrttejä liudan ja puuhaan kaikkea kivaa pihalla. Laittelen varmaan kuviakin. Pidin kirjablogissani tietokirjojen viikon,  tuotin paljon raskastakin materiaalia blogiini, jotka liittyvät työhöni. Olen lukenut ne paljon pidemmän ajan kuluessa. Mutta on siellä kivaakin. Käykää tutkimassa ja kommentoimassa.

Miltä kuulostaa Kesäruokaa paratiisista?

Entä  Suomalaisia sieniruokia italiaisella otteella?

Kesäpesä?


Olen esitellyt siellä ihanan ruokakirjan, fantastisen sienikirjan ja muutaman kauniin kuvakirjan. Ja viikonloppuna teen vielä Katariina Vuoren Nokkosen esittelyn sekä Rune Kalf-Hansenin ja Lisen Sundgrenin Villikeittiön. Keräilen vielä villiyrttejä kuivumaan ja nautin olemisesta. Paljon aikaa menee kukkapenkkien kunnostamisessa, vuohenputken nujertamisessa, syömisessä ja ihmettelyssä. Ja varmaan jokunen perennakin löytyy uutena minulle.

Huomioikaa kesän kirja-arvonta sillä se on tasapuolin tarkoitettu blogeilleni täydestä sydämestäni.


Aion uusia blogiani, koska puutarha ei palvele koko vuotta. Olen päättänyt tehdä maanantaista teemapäivän eli kerron hyvinvoinnista, kauneudesta ja terveydestä ja toisena lisänä tulen kertomaan myös viikonloppuisin ruokajuttuja. Sieniaikaan panostan sieniin, sillä niistä minä tiedän, olen tehnyt niiden kanssa paljon, paljon töitä, kirjoittanut yhden ihmisen verran ja opettanut. Jos tietoni uupuu, niin kysyn puolisoltani... tai ystävältäni, jonka kirjojen varaan nojaan paljon.

Tänään päivitän myöhemmin pihapuuhani, sillä laitan yrtit kasvamaan. Ja hämmästytän teidät sanattomaksi yhdellä kasviostoksella. Joudutte miettimään kommenttia tyyliin, Ulla ostoksesi on aika pieni, maksoitko todella tuosta 28 euroa? Tuota,  Ulla pieni on kaunista. Harjoitelkaapa jo etukäteen. Tulen kertomaan myös ostokseni syvällisistä taustoista jopa hauskoin esimerkein eli miten vaikea on joskus ostaa taimi.

 Ja viimeistään jo huomenna kerron kokkailuistamme. Ravintomme on aika yksinkertaista, hedelmiä ja vihanneksia, luomua. Yleensä kanaa tai kalaa, vaaleaa lihaa ja vaaleaa kalaa, mutta tänään meillä on purjoa, nokkosta ja  jauhelihaa. Tulen kertomaan myös herkkutatin säilönnän, joka on ainoa ja oikea. Kehitimme sen viime syksynä. Se sitten tattien ilmaantuessa.

7 kommenttia:

 1. Kiitos hyvää viikonloppua myös sinulle Ulla:)

  VastaaPoista
 2. Jään odottamaan innolla! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tulee olemaankin kivoja uudistuksia blogissasi!
  Hyvää viikonloppua sulle ja ihana kuva ketunleivistä, olin juurin itsekkin niitä kuvaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain fb:n puolella viikon ajan kestävän luontokuvahaasteen ja olen kuvannut siihen luonnonkasveja. En ole halunnut käyttää vanhoja kuvia tai puutarhaa.
   Eilen löysin keltamon ja nyt lähden kuvaamaan eilen löytämääni puna-ailakkia. Ja tämä ketunleipä on omasta pihasta. Valkopeippikin näkyi avautuneen.
   Ihanaa viikonloppua Harakka.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.