torstai 21. toukokuuta 2015

Vuohenputkipizzat ja -piirakka




VUOHENPUTKIPESTOPIZZAT

6 kpl 8 cm pikkupizzaa

Taikina:

½ dl vettä
noin 2 dl täysjyväspelttijauhoja
¼ pala hiivaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia

 Vuohenputkipesto:

1 dl ryöpättyjä nuoria vuohenputken lehtiä
25 g makadamiapähkinöitä tai pinjansiemeniä
25 g parmesan-raastetta
2-4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

 Päälle:

2 viipaletta parmankinkkua hienonnettuna
9 kirsikkatomaattia
12 oliivia
juustoraastetta

Tee pizzataikina ja anna kohota 30 minuuttia. Laita pestoainekset tehosekoittimeen ja jauha sopivan notkeaksi tahnaksi lisäämällä öljyä sopiva määrä. Kauli pikkupizzat 8 cm muotteihin, sivele päälle pesto ja lisää hienonnettu kinkku, puolitetut tomaatit, juustoraaste ja oliivit. Paista 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.




VUOHENPUTKI-FETAPIIRAKKA
28 cm piirasvuokaan
Taikina:
100 g pehmeää voita tai juoksevaa margariinia
2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl perunamuusivalmistetta
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 dl ryöpättyjä vuohenputken nuoria lehtiä
1 iso sipuli
1,5 dl smetanaa
1 muna
100 g fetajuustoa
4 siivua parmankinkkua
2 dl herkkutatin tuoreita tai pakastettuja ohuita viipaleita
2 valkosipulinkynttä
½ chili
8 kirsikkatomaattia
12 oliivia
mustapippuria myllystä

Pinnalle:
 juustoraastetta
Sekoita taikinan kuiva-aineet, lisää sulatettu voi tai margariini ja lopuksi vesi. Painele voideltuun piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan. Paista kuumalla pannulla voissa herkkutatit, sipulit, pekoni ja chili sekä mausta mustapippurilla. Anna hieman jäähtyä ja yhdistä seokseen smetana, feta, muna ja ryöpätyt vuohenputket. Levitä pohjataikinan päälle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit, juustoraaste ja oliivit. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.


6 kommenttia:

  1. Näyttää oikein herkulleselta!
    Tuota vuohenputkea kyllä löytyisi vaikka millä mitalla :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä meiltäkin. Tiedätkös, että minuun ei iskenyt ihastuksella puutarhaliikkeessä Aegopodium podagraria "Variagata" että oikein kirjovuohenputki.
      Tuo pesto on todella hyvää, suosittelen kokeilemaan. Vuohenputken tunnistaakin helpolla.

      Poista
  2. Onhan herkullisen näköinen en ole kyllä koskaan kuullut että sitä voi käyttää ruuassa. kyllä aika paljon muita
    ruohoja olen käyttänyt.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumpikin on tekemisen arvoisia, todella hyviä. Suosittelen.

      Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.