torstai 26. kesäkuuta 2014

Kopassa keltaista kultaa

 
Niin vain tänään löysimme. Luin kirjablogissa sienikirjan, joten olihan sitä pakko päästä kantarellien makuun. Kirjassa kehuttiin käenkaalin makua, mutta sen kokeilu jää viikonloppuun.
Tänään kokeilemme litulaukkaa ja saksankirveliä siis erikseen maun antajana.





 
Oxalis acetosella käenkaali Käytin käenkaalia tänään kantarellien maustamisessa, mutta maku oli liian mieto. Toiseen annokseen käytin saksankirveliä ja siitä pidin enemmän.
 

 
Saksankirveli Myrrhis odorata
 
 

5 kommenttia:

  1. Oi oi mitä herkkuja, metsään mieleni tekevi...

    VastaaPoista
  2. Kannattaa mennä, niitä on nyt parhaiten ruohoisilla poluilla ja vasta myöhemmin laajemmin.

    VastaaPoista
  3. Nyt jo, vau. Äkkiä pitää sanoa miehelle, että metsään:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sanot mars metsään ja sen laiteille ja poluille. Maistuivat todella hyvälle. Lisää pitäisi hakea tänään.

      Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.