perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisiloa 

Toivon kaikille ihanaa pääsiäistä, kiireetöntä olemista.

Ihana olla kotona. Pääsin etuajassa kotiin, koska CRP oli 105 ja sen pitäisi olla alle sata. Ehkä he ymmärsivät, että en kuulu heidän joukkoon, en edes sairaana. Olin vaston tahtoani eri paikassa kuin olisin halunnut.  Vähitellen keräilen voimiani omassa rauhassa. Kovin hääviä kuvaa en sairaalasta saanut. Meilahdessa lääkäri sentään kohtaa kunkin potilaan sängyn vierellä kaksin. Täällä legioona ryhmittäytyi keskelle huonetta. Aika karseaa. Tällä mieslääkärillä olisi voinut olla jonkinlaiset edellytykset tehtäväänsä, jos hän olisi hallinnut jonkinlaiset kohtaamistaidot.  Sen sijaan toista potilasta informoinut naiskersannti Ärjylä huusi asiansa vailla minkäänlaisia taitoja.
Minulle ei olisi puhuttu sillä volyymillä. Hän puhui iäkkäälle ihmiselle, joka kuuli hyvin. No kokemus tuokin oli. Hoitavatkohan he ikävämmätkin tiedonannot samalla tavalla? Meilahdessa lääkäri uskalsi erottautua joukosta ja patteristo jäi taka-alalle ja kukin sai oman hetken.

5 kommenttia:

 1. Joo, lääkäreitä on joka lähtöön...

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ikävältä sairaalalta, onneksi pääsit kotiin! Nyt vaan annat itsellesi aikaa parantua.
  Rauhallista ja ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Ulla, tuttua minullekin nämä erilaiset tohtorit. Ikäviä kokemuksia, jos on empaattisuuttakin. Joskus mietin, että jos on lääkärin ammatissa, potilaisiin ei saa purkaa huonoa tuultaan tai oman elämänsä epäonnistumisia. Meilahdesta myös minulla puolison kohdalla hyviä kokemuksia. Kiva pupu kuvassa. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 4. Toisilta lääkäreilta puuttuu täysin kyky kohdata ihminen.

  Rauhallista pääsiäistä!

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.