keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pihabongareiden iloksiLaitan teille linkin ihanaan kirjaan, jonka esittelin kirjablogissani. Uskon, että tämä kirja ihastuttaa teitäkin.

Mauri Leivo Lintulaudan elämää on todella hyvin tehty, ja sen parhautta on suppea aihealue. Meistä niin monet ruokkivat kotipihassa lintuja ja pihabongareina selvittelevät vierailijoita. Pääset lukemaan kirjan esittelyn täältä. Tämä on syksyn uutuus, mutta on jo kirjastoissa.

Biologina olen erikoistunut kasveihin, joten tässä oli minullekin paljon uutta ja tarpeelllista tietoa. Pidin erityisesti, että tässä on se, mitä tarvitsen arjessa.


Samassa yhteydessä on toisenkin Docendon kirjan esittely.  Eli sieltä löydät tämän:
Sami Karjalainen & Jussi Murtosaari Hämmästyttävät hyönteiset – Amazing insects. Teen ensi tiistaina Halloweeniin liiittyen jutun kauhukirjoista ja tämä sopisi sinnekin. Niin suloiselle tuo hirvikärpänen näyttää kirjassa.. Tämäkin on uutuus. Ja kiva lahjakirja sopivalle henkilölle.

16 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, juuri sellaisia, jotka kiinnostavat minua kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kirja on hieno. Kaipasin juuri tuollaista tietoa. En halua lintukirjaa riesakseni, jos selvitän lintulautani kävijöitä. Niitä meillä on tarpeeksi. Sen sijaan tuo lähempi tuttavuus hirvikärpäseen noilla suurennoksilla...

   Poista
 2. Lintulaudan elämää olisikin sopiva kirja meille, kun tinttejä tulee talvisin lintulaudalla seurattua. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin näemme tintit ja oravat sisältä. Kyllä ne yrittää selvittää, kuka on kukin. Tämä oli minusta hyvä aihepiiri, selkeä ja hallittavissa.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia molemmat, etenkin tuo hyönteisistä kertova :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hyönteisten kuvat ovat uskomattomia, uskomattomia myös väreiltään. Pidin myös noista ympäristökuvista kedoista ja niityistä, joissa öttiäinen oli.

   Poista
 4. Kiitos kivasta lukuvinkistä. Lintulaudan elämää on mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän ja erityisesti, että lajistonkin pystyy hallitsemaan ; ) En ole lintujen tuntija.

   Poista
 5. Kiva kirjavinkki vaikka lahjaksi. Myös meillä lintujen ruokinta on talviajan ohjelmanumero ja paljon niitä vieraileekin laudoilla. Harmaapäätikka vierailee myös meidän pihapiirissä samoin kuin töyhtötiainen, jonka näin ensimmäisen kerran vasta täällä Airisrannan rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaapäätikka on hieno vieras. Töyhtötiainen vierailee täälläkin. Sekin on hieno. Ihailen myös sinitiaisia.

   Poista
 6. Kiitos vinkistä tämä oli hyvä vinkki mielenkiintoinen kirja Käynkin heti etsimässä. kohta aloitetaan lintuje talvi ruokailut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä oli hyvä löytö. Meillä ruokinta on aloitettu jo, koska mustarastaat aloitti sen jo heinäkuussa mulpereiden marjoista, tosin omatoimisesti. Ei niitä kukaan jaksa kerätä eli ostamme omat.

   Poista
 7. Kiitos vinkistä, -tuo pitäisikin hankkia ja pitää valmiina tuossa keittiön työpöydällä ikkunan ääressä.
  Lintujen talviruokinta onkin jo aloitettu!☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelen kiva seurata, ketä ruokkii.

   Poista
 8. Tuo lintulaudan elämä kiinnostaisi minuakin, koska olen aika hävettävän huono tunnistamaan lintuja. Tai no, ylipäätään kasveja ja eläimiä. Se harmittaa, että nykyään punatulkkuja näkee lintulaudoilla tosi harvoin, siis ainakin täällä meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jonkin verran punatulkkuja, mutta tiaisia on eniten. Sama täällä, en ole lintujen tuntija, kasvit ja sienet riittävät.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.