torstai 9. kesäkuuta 2016

KesäpäiväOlen lähinnä tyrmistynyt kesän alusta. Ei tulisi mieleenikään mennä ulos. En välitä helteistä, mutta en tästäkään kelistä.

Kävin kuvaamassa kahta puuta, joita mielin. Tietäisin, mistä saisin, mutta ajaa nelisen tuntia, varrota perillä saman verran, ei oikein huvita. Olla vain ja odottaa, että löytyykö, myykö jne. Gleditsia japonica Idänkolmioka kiinnostaisi kovasti. Toinen kiinnostava olisi Gymnogladus dioicus kentukinkahvipuu.


Tuo kuvan puu on hurmannut minua jo vuosia, se on soma, niin kesällä kuin syksyllä.


Tämä Gymnogladus dioicus kentukinkahvipuu. menestyy paljon heikommin. 

Tunnen jotain outoa vetoa hernekasviheimon lajeihin.


4 kommenttia:

 1. Ihan uusia tuttavuuksia minulle.Ei kuulosta helpolta niiden hankkiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat harvinaisia lajeja, mutta tuo on iso laaja puu. Se menestyy, eikä sillä ole mitään sellaista, mitä minä en pystyisi tarjoamaan. Liikumme yleensä koira mukana, joten viime reissu ei ole vielä unohtunut. Unohdan tuon aina väliajoilla, mutta kun käyn kuvaamassa, niin se muistuu mieleen. Silti harvinaisuudesta huolimatta, kumpikaan ei ole päätön toive, vaan menestyvät meillä. Ai että päätön haave? No sanon vaikka tulppaanipuu, siis minun pihassa. En siis usko siihen täällä.

   Poista
 2. Noihin hernekasviheimolaisiin en onneksi ole vielä tutustunut/hurahtanut, mutta kultasade lienee samaa sukua (haluttujen listalla) ja ehkä viihtynee täällä III-vyöhykkeelläkin suojaisessa paikassa, olen kuullut. Mutta nuo edellisen postauksen vaahterat ovat aivan suunnattoman ihania, kiitos tietopaketista! Olen käynyt niitä katsomassa jo jokusen kerran! Isäntää kuumottaa jalavat jostain syystä yhtäkkiä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultasateesta pitää saada kunnon kantaa, niin se menee. Vaahteroiden lehtimuodot mykistävät minua. Kuvasin helpoiten nimettävät.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.