keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Humalan (Humulus lupulus) vuokralaiset ja alkeelliset käytöstavatMun humalassa on asukkaita. Keitä nämä ovat? Riittää, että lepakot asuvat autotallissa, mutta lisää vuokralaisia... Mun humalaparkani, 50 öttiäistä kimpussa. Olisivat voineet jättää edes käyntikorttinsa.15 kommenttia:

 1. En tunne humalasi vuokralaisia, mutta otan osaa. Täälläkin kultahumala on aivan kamalan näköinen, viime kesänä se oli upeista upein..,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää, haluaisin tietää, kenen kanssa asun. Humalat ainakin kärsivät, kultahumala on vaisu.

   Poista
 2. Nokkosperhosen toukka? Viime viikolla sain melkein halvauksen kun näin noita mustia toukkia satamäärin nokkospuskassa ja meinasin repästä koko puskan. Onneksi huomasin ajoissa etten peittynyt toukkiin. Ei uskoisi että tuollaisesta toukasta tulee niin kaunis perhonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota minäkin mietin, minun huonossa Ötökät oppaassa kuva on huono. Etsisivät nokkosen ja majoittuisivat muualle kuin humalaan. Nokkosperhoset kyllä kelpaavat.

   Poista
 3. Kieltämättä se on aika hauskan näköinen ötökkä. Ja nokkosperhoset tosi kauniita. On tämä kyllä varsinainen ötökkäkesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkosperhoset ovat kauniita. Että ehkä tuon kestää.

   Poista
 4. Nyt riittää ötökäitä. Harmia tuottavat, mutta onhan toi aikä söpö =)

  VastaaPoista
 5. Alkoipa kiinnostamaan, meillä on nuo humalat, saksalaispojat niin hyvässä kasvussa, ajattelin että jos niihinkin tulisi noita samoja piikikkäitä toukkia niin tutkin hiukan asiaa ja löysinkin: http://www.suomen-perhoset.fi/neitoperhonen/ , käy katsomassa, muistutti ainakin neitoperhosen toukalta, aika ahneesti se näköjään humalaasi syö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FB:ssa sain ehdotuksia neitoperhonen ja nokkosperhonen. Elukuussa saan varmuuden, kun puolisoni palaa töihin, siellä saa vartauksen, kun kysyy elukan puolelta.

   Poista
 6. Aikamoinen kaveri!

  Minulla humalaan iski härmä

  VastaaPoista
 7. Veikkaisin neitoperhosen puolesta:)
  Kivan näköinen, mutta ikävä, kun tuhoavat humalaasi.

  VastaaPoista
 8. En tiedä kuka lienee, mutta hienot kuvat joka tapauksessa.

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.