lauantai 3. syyskuuta 2016

Syksyinen viikkoMenneen viikon kuvasatoa, kuvat ovat otettu puhelimen kameralla, illan pimetessä. Viime viikon illat kolusimme metsää herkkutattien perässä. Pääsimme metsään 17 aikaan ja olimme 21 asti. Muutamassa iltatunnissa ei ole aikaa velttoiluun, vaan paikat on tarkistettava huolella ja vauhdikkaasti.

Kuljimme samat polut päivittäin. 
Herkkutattien satokausi kestää noin 12 pv, sesonki osui keskiviikkoon ja torstaihin. Näin meillä täällä rannikolla. Keräämme pääasiassa herkkutatteja ja noukimme kantarellit, jotka osuvat kohdalle. Rouskuja etsimme vielä myöhemmin.
Meillä täällä sienikausi ei ole ollut mitenkään häävi. Isohaperoa on ollut jonkin verran. 

Tässä keltaista kultaa eli kantarellit yhdellä t-kirjaimella.
Hämärän illan tattikuva.Koivun punikkitatteja
Männynherkkutatteja pääosin korissa.

 Perjantain kuvat ja minun saaliskorini.

9 kommenttia:

 1. Vautsi mitä tatti määriä. En tiennytkään, että tattien satokausi on noin lyhyt. Pitääpä jatkossa perehtyä tarkemmin asiaan. Sillä herkkutatteja ei voita edes kanttikset =) Meillä päin on satanut sen verran tiheään, että sieniä on tullut runsaasti tänä vuonna =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muualla on satanut. Jopa Luukissa ja Nuuksiossa on paremmin, siksi nuo satojutut ovat raivostuttaneet, kun ei kerrota tilanteesta laajemmin. Itse rankkaan isohaperotkin ohi kantarellin. Herkkutatit ovat meidän ykkönen. Meilläkin on ollut hyviä vuosia, jolloin olemme saaneet peräti 5 koria, mutta nyt vain kaksi per reissu.

   Olemmme seuranneet satokautta yhdessä tietyssä paikassa, kulkeneet tiettyä reittiä joka ilta jo pitkään. Totuus on, että jos väsymys painaa ja kulkee tatin ohi, niin uutta kertaa ei tule. Tänään löytyi enää 16 ja huomenna? Reviirimme on niin selkeä, että tietää varmasti, että tuo ei ollut tuossa eilen. Kangasherkkutattia uskon vielä löytyvän.

   Nuo kuvat hävettävät, mutta valoisaa aikaa on rajallisesti. Ensin on saatava saalis kasaan ja vasta sitten kuvat.

   Poista
 2. Hyvä saalis arki-iltoina kerätyksi. Varsinkin pilvisenä päivänä yhdeksältä on jo pimeää, joten kiirettä saa metsässä pitää. Herkkuja, herkkuja....

  VastaaPoista
 3. Ihanaa sienisatoa olet saanut. Mekin olisimme halunneet tatteja, mutta ei valitettavasti löydetty. Onneksi löytyi kantarelleja ja rouskuja. - Kaunista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas ei ole sinun ihanuuksia. Rouskuja etsimme ensi viikonloppuna, mutta puolisoni kulkee sieniretkellä oppaana lauantain.

   Poista
 4. Kuvat olisivat saaneet olla parempia. Kiitos ja ihana viikkoa sinulle.

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.