torstai 13. elokuuta 2015

Tänään kukassa


Rohtosuopayrtti (Saponaria officinalis) on vanha lääkekasvi ja kaunis vanhanajan perenna.


16 kommenttia:

 1. Tätähän kasvaa meidän parkkipaikan reunalla, nyt voin pokkana kertoa muillekin sen nimen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohtosuopayrtti on hieno kasvi. Omiin keräsin siemenet keskiaikaisperua olevalta kirkon niityltä ja osa on vanhaa kantaa Lammilta.

   Poista
 2. Onpas kaunis ja kauniisti kuvattu.

  VastaaPoista
 3. Mun rohtosuopayrttini avautui pari päivää sitten. Laiton sen pari vuotta sitten samaan penkkiin kultahelokin kanssa ja nyt helokki on vallannut suuren osan paikasta ja vain muutama rohtosuopayrti on enää jäljellä. Täytyy varmaan tehdä pian joku pelastusoperaatio on se verran hieno kasvi.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, ainoa kasvi, jonka olen saanut lapsuuskodin pihamaalta. Suloinen tuoksuva! Pitäisi vain löytää sille parempi kasvupaikka kuin kuiva seinän vieri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana arvo sinulla, että tunnet kasvin tarinan.

   Poista
 5. Kaunis minunkin pihassani tuoksuu on voimakas:)

  VastaaPoista
 6. En osaa sanoa, riippuu vähän, että missä. Ehkä jossain tien pientareella, mutta yleensä kasvupaikat ovat vanhaa kulttuuriympäristöä. Toki keksin heti tien piennarta, mutta se on näennäistä esim. Sääksmäellä, Pyhtäällä, Porvoossa. Montakin paikkaa keksin karkulaisena, mutta niitä selittää aina jokin. Mielesä pyörii jokin ajatus, mutta en saa ulos.

  VastaaPoista
 7. Rohtosuopayrtti meilläkin kukassa mökillä. On levinnyt aika vallattomasti. Ihanat kisulit vilahtivat aikaisemmissa kuvissa. Istutin muuten jokin päivä sitten kokeeksi sinivaleunikon taimen. Onko sinulla kokemusta miten sen saa talvehtimaan? Ei taida kuitenkaan olla sama kuin siniunikko? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivaleunikko voi onnistua kylvöstä hyvin. Siniunikko ei tarkoita mitään tietääkseni, temmoin vaan nimen. Sinivaleunikko on ongelma, se on kaunis, mutta sen menestyminen... Minulla on menestyvä, mutta se ei ole Meconopsis betonicifolia, ok jos menee jollakulla. Minä ja ystäväni olemme saaneet sen menestymään, mutta kasvimme on ostettu samasta paikasta. Vakka-taimi myy eri lajia. Näyttää ihan samalle, kun ei ole verrokkia. Jos liikut tuolla, niin hanki sieltä. Sen jälkeen sain pysyvän kannan.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.