perjantai 1. huhtikuuta 2016

Eilen pihassa 31.3

Ei tässä kehumista ole, vaikka tärkeät kasvit ovatkin.


Keltamo eli Chelidonium majus on vanha lääkekasvi ja vanhan asutuksen indikaattorina hyvä.Näsiä Daphne mezereum  Ehkä jo viikonloppuna saan koreammman kuvan.Ukontulikukka Verbascum thapsus

Tämäkin on tärkeä kasvi, vanha lääkekasvi ja vanhan asutuksen indikaattori.


16 kommenttia:

 1. Kuvistasi voi aistia kesän tuoksun. On niin ihana kun kevät tulee. Meillä on vielä runsaasti lunta, mutta perässä tulemme. - Nautinnollista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onko näsiä jo noin isoilla nupuilla? Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan tavallinen luonnon näsiä, niitähän on hienojakin puutarhoissa, siis lajikkeita. Tämä on ihan meidän pihasta ja paikassa on vielä lunta.

   Poista
 3. Sieltä ne kasvit jälleen talven jälkeen tulee esiin. Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 4. Kevät etenee kaksi askelta eteen ja yksi taakse! Heräävän kevään kuvia! Ihania nuo edellisen postauksen lumikellot ja viluiset pionin taimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Kävin eilen Stadissa ja Tapanilassa ei ollut lunta. Kun pääsimmme meidän pihaan, niin ystäväni tiedotti, että teillä on lunta. Argghh!

   Poista
 5. Hienoja kevään merkkejä, minä hieman himoan tuota keltamoa vaikka kaikki siitä varoittelevat. Ja ranskantulikukista haaveilen myös. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asutko ihmisten ilmoilla vai haja-asutusalueella? Metsäpuutarhassa tuo voi olla laudoilla. Meillä se elää ukkomansikan kanssa laidalla. Mikä on sinun lähin keskiaikainen kivikirkko tai muinaislinna? Niiden ympäristössä tämä näkee, kivimuurilla ym. Olen itse kiinnostunut vanhoista kasveista, joten minulla on niitä sen takia. Tulikukkia olen viljellyt eri lajeja ja niistä on tullut sekoituksia.

   Poista
  2. Asun Espoossa pientaloalueella, luulen, että naapurit eivät ole yhtä innostuneita vaeltelevista kukkasista kuin minä. Loviisassa näitä ihastelin kovasti viime kesänä ja Fiskarsissa myös. Tulikukan siemeniä heittelin viime kesänä pihalle ja toivon parasta. Vanhat kasvit ovat ihania, hienoa kun viljelet niitä.

   Poista
  3. Pientaloalueelle se ei sovi. Siellä Espoon keskiaikaisella kivikirkolla sen voisi löytää, en muista ulkoa. Vaikka ovat aika hyvin puhdistaneet kirkkotarhan vanhoista kasveista. Ukontulikukka on säilynyt siinä loivalla niityllä ulkoilutien ja kirkon välissä. Snappertunan puukirkon pihamaa on edustava.
   Tulikukan löydät pihaltasi helposti, jos olet kylvänyt. Se muodostaa ekana kesänä ruusukkeita. Löysin itse joutomaalta ruusukkeita ja aion napata ne. Keräsin neidonkielen siemeniä viime elokuussa ja toivon saavani niistä lisää.

   Poista
 6. Teillä on siellä kevät jo paljon pidemmällä, kuin meillä täällä.
  Ei vielä näy pahemmin kasveja vielä missään maan alta pilkistävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän meillä on. Eilen Tapanilassa oli ihan eri meno. Helsinki oli lumeton. Niin on Porvoonkin keskusta.

   Poista
 7. Ihana on kasvua seurata.
  Täällä ei ole kasvu noin pitkällä, narsissia nousee kyllä jo maasta muutaman sentin verran.
  Luvattu on lämmintä, niin äkkiä kasvu saa lisä vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpö saisi vauhtia kasvuun, toivotaan sitä.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.