maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kysymyksiä ja kuvatEilisen aamupäivän kuvia. Valkovuokot mököttivät, eivät avoinna, ei aurinkoa.Jalokiurunkannus ei kuki vielä meidän pihassa. Kirkonmäellä sen kukinta on alkamassa. Pihamme imiköissä muutama kukka avoinna. Matalia. En kuvannut. Pystykiurunkannus on meillä täydessä kukassa. Eli edellisen postauksen kuvissa.
Niin keväällä on monet kasvot, tässä iltapäivän. On se kivaa, että oli sunnuntai. Ja mikäs voisi olla kauniimpi näky kuin valkoinen maa.
Anonyymeistä.

Anonyymit kommentit.

En päästä blogiini anonyymien jättämiä kommentteja. Minun henkilöllisyyteni tulee ilmi blogissani, joten odotan sitä myös toiselta sitä. Tästä syystä ohitan siis myös anonyymien kysymykset. Toiseksi vielä, minulla ei ole tapana laittaa nettiin etukäteiskuvia. En esittele toukokuun tai kesäkuun kuvia huhtikuussa. En usko, että kukaan haluaisi keväällä sienten kuvia kuin kevätsienistä. Joskus syksyllä saatan laittaa kesän muistoja postauksen. Muistella talvella kesän ihanuutta. Jos minulla on kuva kukkivasta valkovuokosta, niin se todella kukkii. Luonnonkasvien kasvupaikkoja  en kerro. En sen enempää herkkutateista tai luonnonkasveistakaan.
Olen laittanut kevätkasvien kuvia, että kevättaskuruoho, punamaljakas ja ylipäänsä kevätaspektin alkaminen huomattaisiin.

Lukijani.

Miten sinulla on raksittuna tämä kohta? Minulla on raksi Google tilissä, entä sinulla?


15 kommenttia:

 1. Omassa blogissani on ruksi, että kaikki saavat kommentoida, mutta äärimmäisen harvoin anonyymien kommentteja on ollut ja vain kahdesti tosi ilkeämielinen, joihin olen vastannut kylmän asiallisesti, harmittaa minuakin ja olen samaa mieltä että pitää olla rohkeutta selvittää asiaansa olematta anonyyminä.

  Voiko kukaan kauniimmin sanoa maahan sataneesta lumesta, kuin Sinä postauksessasi sanoit, niin kylmää niin märkää niin kauniin valkoista :D

  Ihania nuo vuokot, meillä on vasta keltavuokko nupulla, no sinivuokot kyllä kukassa, muut vuokot vielä nukkuvat talviunta! Mutta nuo kiurunkannukset, jospa joskus saisin tuon jalokiurunkannuksen meillä kasvamaan, pystykiurunkannusta kasvaa, alla olevassa postauksessa fuksia kiurunkannus on melkoinen herkku! Teillä kevät on jo niin pitkällä!

  Mukavaa viikonalkua! Toivottavasti sää lämpenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei näy keltavuokosta mitään, siis kotipihassa.

   Tuo jalokiurunkannus vie minun hermot. En ymmärrä sen oikkuilua. sehän kasvaa Kiskossa tien pientareella. Sinähän asut hmm oliko se Vaasan korkeudella? Olen varma, että olen kirjannut tuon lajin kaikkiin keskiaikaisiin kirkkoihin ym. siis miltä olen sen löytänyt. Yritän löytää pohjoisimman paikan. Tuota ei vaan tuoda myyntiin, kun sitä käytetään vain Pohjoismaissa.

   Anonyymit, kyllä minun sivun kukkiviin kasveihin voi luottaa, että ne ovat kuvan kohdalla kukassa. Tietenkään en kerro pinkkivuokon paikkaa, josta olen sen ottanut. Kun käymme katsomassa hämeenkylmänkukkaa, niin meillä on aina Halla rekvisiittana. Tietenkin ihmiset pällistelevät, että eikö koiraa voi ulkoiluttaa jossain muualla kuin kiipeilemällä vaikeakulkuista rinnettä. Emme pidä edes kameraa näkyvillä. Emme kuvaa autojen menessä ohi. Olen oppinut tuon paikan lapsena.

   Poista
 2. Minullakin ruksi kohdassa kuka tahansa, sillä toistaiseksi anonyymeistä ei juurikaan kiusaa ole ollut. Vain pari kertaa on tullut anonyymikommentit, jotka ovat tuottaneet pahan mielen. Ylipäätään täällä puutarhablogien puolella on todella vähän negatiivisuutta. Jos tilanne muuttuu ja anonyymeistä tulee riesa, täytyy muuttaa asetuksia.

  Jalokiurunkannuksia minulla ei ole. Pystykiurunkannuskaan ei vielä kuki. Yleensä tykkään lumesta, mutta nyt en ole nähnyt siinä mitään positiivista. Tai ehkä sen, että parempi nyt kuin kesäkuussa.

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan varovainen kirjapuolen takia. Siellä meno on raisumpaa. Usein joutuu miettimään, kuka anonyymisuojaan turvautuu. En nyt tarkoita toista bloggaria.

   Viikonlopun lumisade oli vähemmän kiva. Meillä kevät on myöhässä.

   Hyvää viikonloppua Sinulle!

   Poista
 3. Kauniita kukkasia, minulla rasti kuka tahansa. Täällä ei kyllä ole lunta satanut hyvä niin. Toivottavasti ilmat jo lämpenisi. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo lumi osasi häipätä täältäkin ja olen yrittänyt kertoa, että seuraavan kerran sopii sataa vuoden päästä helmikuussa.

   Poista
 4. Minulla on blogista rajattu anonyymit pois. Yhdessä vaiheessa tuli valtavasti roskapostia kommentteihin (esim. pelikasinoiden ym. mainosblogisivuja). En myöskään halua asiattomia kommentteja, jotka esitetään nimettömyyden suojissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita roskaposteja yritän raakata tuolla. Ne ovat niin tylsiä.

   Poista
 5. Puutarhapuolen harrastajat ovat niin positiivisia ja "harmittomia", eikä täällä kiistellä mielipideasioista kuten niin monessa muualla. Eli kaikki saavat kommentoida kanadanruusut blogia. Se on tosin niin uusi, ettei siellä ole mitään ryntäystä kommentoijissa. Tervetuloa vaikka kurkkaamaan :D

  VastaaPoista
 6. Edelliseen postaukseesi liittyen tiedustelen tuosta tosi suloisesta vaaleanpunaisesta kiurunkannuksesta? Siemenestäkö sen kasvatit vai taimenesta? Kysymykseni varmaan hävisi johonkin bittitaivaaseen viimeksi. PS olen myös rajannut varmuuden vuoksi anonyymit kommentit pois. Valkoista kevättä näin tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tuon ystävältäni. Katson saanko siemeniä. Ilmoitan sinulle, jos saan. En ole nähnyt myynnissä. Saatan tietää alkuperän, kyselen asiasta.
   Johonkin sinun kysymys on kadonnut, kun en löydä minäkään.

   Poista
  2. Täällä ei vielä valkovuokkoja näy.
   Toistaiseksi kaikki saavat kommentoida.

   Poista
 7. Minulle on tullut Into & Vimmaan vain yksi anonyymi kommentti, mutta en nykyään julkaise niitä. Kävin myös vaihtamassa asetukset, kiitos muistutuksesta!

  Tyhmyyksissäni otin kirjablogissa käyttöön google+ kommentit. Jos otan sen pois, kaikki aikaisemmat kommentit häviävät! Yhtään asiatonta ei ole tullut... Ans kattoo mitä teen.

  VastaaPoista
 8. Keltainen kiurunkannus olisi ihana. Minulla on punainen ja sininen ja lila, nautin niistä kovasti. Tuo on hyvä periaate, että omalla nimelläsi operoit ja odotat muilta samaa. Tämä on ihana blogi. Minulla on avoin kommentointi joka on välillä tuonut murhettakin, ilkeyksien muodossa. Varsinkin kun olen vähän herkkä ja se jää painamaan. Mutta en osaa toisaalta olla muulla lailla sitten kai.

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.