lauantai 9. heinäkuuta 2016

Pihalla kuvattuaPikainen päivitys, sillä aloitin tänään klo 18 Blogistanian kesälukumaratonin ja luen huomiseen iltaan asti.
 Viime viikon laajensin tätä penkkiä, tässä on tärkeää havaita, kuinka kultahondonvaahtera ei viihdy tässä. Kun vertaa oleskelunurkkauksen kultahondoon. 

Lähikuvien sijaan pihakuvia, annan kasvien kuntoutua sateista.Kultahondo viihtyy tässä paljon paremmin.
Parhaillaan seuraan aukeavat ukonhatut.
 
Odotan punahattujen aukeamista tuossa etualalla. 
Näkymä tyrni- ja omenatarhaan talon oikealle sivulle, jossa on muurikasvillisuutta. Tuolla sivulla on lisää vaahteroita esim. huntuvaahtera. Vesiaihe on kellojen reunustama. Isoin kukkapenkki kätkeytyy näiden taakse.
 


Taustalla takana sateenvarjojalava ja katsurat. Vasemmalle kätkeytyy katollinen kissatarha.Yritän saada huomenna lähempää kuvan, mutta tästä voi hahmottaa hieman venäjänjuuren ideaa ja sen kukintoa  eli nuo ilmavat pallerot.


Talon vasen sivu eli tämä polku vie talon ympäri. Takapihalla piha rajoittuu rosarion jälkeen luonnontilaiseen metsään ja ruovikkoon. Ukontulikukkia ja tummatulikukkia on pitkin pihaa. Kiinanlaikkuköynnös kasvaa tässä valtoimenaan. Humalat ovat vain varjo aiemmista vuosista.

 Talonvasen sivu pääosin puita ja pensaita sekä maanpeitekasveja. Kuten näkyy niin vihreää asfalttia ei juuri ole. Japaninmarjakuusi polun varressa ja taustalla tuurenpihlaja ja sulkapensas.
Takaisin etupihan oleskelupaikkaan.
Autotallin edusta johtaa Hallan valtakuntaan. 


Tästä pilkistää naapurin talo tien toisella puolella. Aralia elata, pirunkeppi, piikkiaralia.
Täälläkin puita esim. tuohituomi ja pähkinäpensaita. Oikealle jää myös helmipihlaja, keltahevoskastanja, humalapyökki ja hondonvaahtera sekä toinen rosario. (vihreämpi kun kultahondo on keltaisempi).


Autotallin taustaa, luumutarha.


Siipiköynnöksen, ruosteviinin, katsuran ja männyn liitto.
 

Rohkea kimalainenkin  on liikkeellä. Kesälaakerissa on valtavasti kimalaisia.
 


Näkymä kohti valkomulpereita ja maakkiaa. Etualalla Venäjänjuuri
 


 Takaisin oleskelunurkkaukseen  ja taustalla sateenvarjojalava. Tuossa vihreässä ruukussa kasvaa Perovskia atricifolia eli Perovskia tai sulkapiiiska Turussa Ruissalossa se pärjää ulkosalla ja meillä ruukussa autotallissa. Sen sinisyys on uskomaton.


9 kommenttia:

 1. Sinulla on aivan ihana puutarha. Niin kaunista. - Hyvää lukumaratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Anneli, tämä on kahden boheemin piha, jossa on eletty koirien ja kissojen ehdoilla. Siellä täällä rehottaa vanhat lääkekasvit ym.

   Poista
 2. Aivan uskomaton puutarha Sinulla, palaan kuviin vielä uudelleen, paljon mielenkiintoista teillä kasvaa, aarteita, ja rehevästi! Tein tuon samaisen lukumaratonin, mutta nyt aurinko huutelee ulos, taimia on paljon kertynyt istutettavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme lajifriikkejä eli kumpaakin kiinnostaa lajit, vanhat kasvit, lääkekasvit ym. Ne eivät ole rikkoja meillä, vaan saavat kasvaa vapaasti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Vapaata ja villiä. Jos joku muukin huojentuisi.

   Poista
 4. Rakastan tälläisiä villejä boheemipuutarhoja, ihan kauneinta koko maailmassa minusta, kiitos kun esittelit. Ruusutarha kiinnostaisi kovasti, jaksatko esitellä täällä vai esittelitköhän jo? Minä kun en aina ehdi mukaan kun on tuo arkielämä liian hoppuisaa. Voimia lukumarathoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuvannut etupihan tai takapihan ruusuja, koska tämä vuosi on ollut vaikea, vehreää, mutta ruusut eivät kuki hyvin. Ruusumme ovat Oulunjoen taimistosta peräisin. En ole pihakuvia esitellyt aiemmin. Takapihan kukkasia pitäisi yrittää kuvata.

   Poista
 5. Hieno piha teillä. Tykkään tälläisestä villeistä ja monimielisistä.

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.