sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Älyttömät joululahjatSain tämän haasteen Pihakuiskaajan Annelilta. Tein tämän jo kirjablogissa täällä, enkä kovin säästellyt itseäni. Yritän nyt olla maltillisempi ja kiltimpi.
Teemana on ”Älyttömät joululahjat”, eli haasteen ideana on keksiä kolme joululahjatoivetta jotka haluaisi, mutta joita ei järjen nimissä tule koskaan saamaan. Ja sen jälkeen mukaan haastetaan kolme bloggaajaa. Tämä haaste on levinnyt laajalti kirjabloggaajien keskuudessa. Katsotaan nyt, toimiiko se myös puutarhabloggaajien kesken.

1. Haluaisin omistaa kaikki ihanat puutarhakirjat, kasvisukukirjat, woodgarden-kirjat. Että jos ne löytyisivät pukinkontista, niin se olisi kivaa. Autotallin voisi laajentaa niille kirjastoksi. Jos niitä olisi vaikka kymmenen kertaa enemmän kuin nyt, niin se olisi reipas alku.
Puutarhaa
 
   2.  Jouluruusuja voisi olla kuin neidonkieltä pihalla siellä täällä. Niitä voisi olla pukinkontissa alkajaisiksi vaikka kymmenen kappaletta. Sain muuten yhtenä jouluna Ginkgo biloban aika isona joululahjaksi.           
      3. Sinisade kukkisi terassilla virheettömänä ja elinvoimaisena kuin Kaisaniemen kasvihuoneen seinustalla. Saisi olla myös takaterassilla, kehystää cattion eikä Hallakaan laittaisi pahakseen, jos sinisade koreilisi hänen aitauksessaan koiranköynnöksen rinnalla.


Wisteria 'Amethyst Falls' oma piha

Haastan mukaan Between / Rikkaruohoelämää, Kirsti / Askartelin itte Ritva / Ritvan elämää 

Toivoisin, että muutkin kertoisivat tässä edes yhden unelmalahjan.

18 kommenttia:

 1. Minun älyttömät joululahjatoiveeni edellyttävät joulupukilta taikurin tai muita yliluonnollisia kykyjä, sillä toivoisin että kaikki kokeilemani ihanat kasvit olisivat edelleen hengissä ja kukoistaisivat :)) Näistä voisin mainita vaikka nämä:
  1. Punalehtiset japaninvaahterat. Olen kokeillut useampaakin lajiketta, mutta kaikki ovat kuolla kupsahtaneet parissa vuodessa. Ja meidän alueella yhdessä puutarhassa kukoistaa ISONA yksi vuodesta toiseen. Olen kade.
  2. Acer shirasawanum 'Aureum'. Se oli aivan taivaallinen pari vuotta! Kun sen sitten kaivoin kuolleena ylös, huomasin että juuristoon oli jätetty muoviverkko!!!! No ei tullut istuttaessa mieleenkään hajottaa multapaakkua.
  3. Clematis General Sikorski. Upea jotenkin mustikkainen sävy ja suurensuuret kukat. Kenraali kukki kaksi kesää mielettömän runsaasti, ilmeisesti itsensä hengiltä - ja sanoi adjöö :((

  Unelmoidahan aina voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninvaahterat ovat hankalia. Eniten menestymistä säätelee lisäyksen alkuperä. Sen pitäisi olla suotuisinta. Ei tarvitse ottaa esimerkiksi kuin kultasade. Meille myydään ala-arvoista tavaraa ja vanhoissa taloissa näkee upeita puita.

   Acer shirasawanum 'Aureum' ... millä vyöhykkeellä olet? en ole tutustunut tähän kovin hyvin muualla. Itse asiassa mieleeni tulee yksi ainoa paikka, missä olen nähnyt peruslajia. Minulla on kultahondoa ja tavallista. Ei paljon eroa. Olen ostanut, kun on vastaan tullut.

   Clematikset menevät tai eivät. En ole saanut niihin makua kuin muutamaan.

   Poista
 2. Kiva kun otit haasteen vastaan Ulla, vaikka olitkin jo kertaalleen siihen osallistunut. Hyviä toiveita sinulla! Tuo toive puutarhakirjoista on mainio. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voinut vastustaa. Se olisi niin kiva, jos noita kasvikirjoja olisi 10-20 x enemmän, siis noita kuvan hyllyjä.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta. Hyvää 3 adventtipäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva sinulle. Lukisin mielelläni sinun vastaukset.

   Poista
 4. Kiitos Ulla! Otan haasteen vastaan mielelläni, sillä kävin jo herkuttelemassa aiheen tiimoilta Anneli A:n blogissa.

  VastaaPoista
 5. Hauska haaste! :D Tuo sinisateen täydellinen kukinta veti suun viimeistään hymyyn, en uskalla edes haaveilla ko. kasvista. Pitäisikö varastaa tuo haaste omaan blogiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on vähän niin ja näin meillä. Ennätykseni on ollut 7 kukkivana eli autotallissa ja sitten myyrät söi. Mutta Kaisiksessa se kasvaa.
   Elmeri, ota ihmeessä tästä tämä haaste.

   Poista
 6. Sinisade tosiaan, huokaus :)
  Itse haluaisin, että kolme kultasadetta, jotka aion ensi keväänä istuttaa, olisivat jo seuraavana kesänä täyskasvuisia, terveitä ja kukkivia. Eiköhän se ole riittävän mahdotonta, mutta toivoahan voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultasade ei ole mahdoton, riippuu vyöhykkeestä. Porvoossa on isoja puita, Helsingissä Kaisiksessa, Hakamäentien lähellä yritystalossa, Inkoossa, Nauvossa ja tietty Ahvenanmaalla. Pitäisi saada hyvää kantaa, mutta kun meillä myydään Keski-Euroopan huonointa kantaa.
   Sinisade toinen huokaus.

   Poista
 7. Unelmalahja on ehdottomasti mummin kutomat villasukat ja kirjalahjalla tai kukillakaan ei koskaan voi mennä vikaan ja suklaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin villasukat, kermanvaaleat, mutta jos saankin joskus niin ruskeita, vihreitä, tummia. Nuo värit saisi kadota lankakeristä.

   Poista
 8. Hauskoja lahjatoiveita, toivottavasti joku niistä toteutuisi. Itse toivon ahkeran puutarhatontun vierailua, joka puolestani verkottaisi Ruusunmekon puut jänisrosvoja vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi se siistiä ottaa selfie kirjablogiin ja kuvata taustalle sinisade. Meillä on myös jäniksiä ja niiden rakastamia hernekasveja puina.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.