keskiviikko 20. tammikuuta 2016

KotitieTämä on kotitieni, se kiertää alueemme puoliympyränä.

Huom. Olen ajastanut kirjablogiini sunnuntain kuvat tekstein, aukeaa 14.22, jos haluat kurkata. Porvoon vanhaa tunnelmaa. Tänne kaipaan sinua vierailulle. Tästä.Sunnuntaissa oli tosiaan toivoa paremmasta


 Tuo tönö tuolla


Maalla on niin mukavaa

Tämä punainen laho tönö ei ole seudun kaunistus, mutta se on bussipysäkin kohdalla. Tästä menee bussikin muutaman kerran päivässä. Bussin aikataulujen suunnittelussa ei ole käytetty järjen hiventäkään. Bussi menee jopa Stadiin asti. Aikataulu ei vain huomioi sitä.  Aamulla se menettelisi, mutta ilta-aikataulu ei. Et saa tehtyä  7.30-8 t työpäivää Hesassa, siis ydinkeskustassa eli ei tarvitsisi matkata mihinkään. Ihmiset pakotetaan käyttämään omaa autoa. 
Aikataulun tulisi olla suunniteltu siten, että Hesassa ehtisi tehdä työpäivän.
Yksikään bussi ei mene Rautatientorille ei edes Hakaniemeen. Maalaisten ei tarvitse päästä yliopistolle. Mitä ne siellä tekisivät?  Itäkeskukseen pääsee, mutta nämä bussit ajavat kiertoteitä pitkin ja matka Stadiin vie 1.5 tuntia. Onhan se kiva katsella kauniita maisemia.

 Tämä kuva on Bjurvikenin lahdelle päin eli asumme tällä puolen. Lumikenttää tähän aikaan vuodesta, ei erota peltoa ja vettä toisistaan. Kasvillisuus ehkä hieman eroaa...Tienpientareet ovat vielä kauniita kesälläkin eli eivät ole lupiinimeriä. Keltamataraa tosin aika haaleaa eli risteymää, ruusua, kissankelloa, peurankelloa, ruusuruohoa, päivänkakkaraa jne.Talventörröttäjät ovat kauniita.


 Nämä langat kuvissa ovat todellisuutta. Eivät ne kuvaa kaunista, mutta eivät myöskään esitä valheellista totuutta. Kun tuota valkoista vihaamaani mönjää kertyy tarpeeksi, meiltä menee sähköt. Täällä maalla se tietää paljon muutakin kuin valoja, lämmitystä ja vettä.

Suloinen tämä tie on mutkineen. Tässä tapasimme hirven kerran kesällä. Tuli lahdelta ja oli yrmy meidän häiritessä. Tämän saarekkeen kuvaamiseen en väsy. Tämän saarekkeen juurella kasvaa kieloa ja ketoneilikkaa ja ukonsientä (taantunut laji)


12 kommenttia:

 1. Kauniin talvisia kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ja kylmää. Viikonloppu oli sentään kaunis.

   Poista
 2. Kyllä tää pakkastalvi kaunista on, vaikka kovat pakkaset ei mukavia olekaan. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä viikko on olut hirveän kylmä. Viikonloppuna tuntui sentään kivalle.

   Poista
 3. ihanan rauhallisen näköistä!

  Harvat bussivuorot on nykyisin monen paikan ongelma.

  Meillä tulee länsimetro, mutta se ei paranna yhteyksiä, vaan pidentää reilusti matka-aikaa Helsingin keskustaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Kuvat antavat oikean käsityksen.

   Täällä ei julkista liikennettä oikein ole. Viimeisen bussin aikataulu on sairas. Kotiin pääsee, jos ehtii ennen 17 Porvooseen.

   Poista
 4. Komea on talvi vaikka kylmää onkin.

  VastaaPoista
 5. Hellou talvenvihaaja :)) Kaunista on teilläpäin, kaikesta huolimatta!

  Liikenneyhteydet varmaan sinua raivostuttavat, ymmärrän oikein hyvin. Poikani asuu Siuntiossa, käy stadissa töissä, lapset myös stadissa koulua. Y-junan rahoitustuki loppuu toukokuussa ja linjaa uhkaa lopetus. Bussit eivät kulje, ainakaan järkeviin aikoihin. Kovasti ne siellä hanttiin panee, toivottavasti asia ratkeaa parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oonkin. Mä haluan kevään ja parannetun version surkeasta viime kesästä.

   Siuntio on hyvin samanlainen.

   Luulisi, että jokin järki pelaisi, että viimeinen bussi tulisi edes 18.00 tänne.

   Poista
 6. Kyllä näissä ihanissa kuvissa silmä lepää. Kiitos.

  VastaaPoista
 7. Kaunis on talviasussaankin. Vaikka lumi tuo oman hankaluutensa. Kaunis varmasti myös kesällä.

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.