maanantai 25. tammikuuta 2016

Vaihteeksi me

Laitoin Talvikirja-esittelyn, mutta se ei kiinnostanut. Laitan pian kasvikirjan viikolla, jos se kiinnostaisi, mutta tähän väliin valokuvia. En jaksa kuvata talvea, kun en voi sietää sitä.

Eilen yritin ottaa muutamia kuvia, mutta lopputulos oli tämä. Eipä ole häävi. En käsittele kuvia, sillä standardi ei saa muuttua näissä kuvissa. Tämä ei ole edes suomalaisten kuvien ongelma facebookissa.  Silmien väriin tai rajoihin en koske ikinä.  Maailmalla silmät tehdään luonnottoman sinisiksi.  En minä roskaa sinne tunge eli yritän saada nätit kuvat.  

Nyt kerron siis kisukuvista.  Toisilla on tosi upeita kuvia tuolla maailmalla. En edes yritä niitä. Studiokuvat ovat erikseen. En edes tykkää kissojen kuvaamisesta. Jonkin verran haluan tallentaa muistoja kissoistani. Nämä kuvat ovat erityisen rakkaita, koska moneen vuoteen ei ole ollut pentuja.

Kammoksun erityisesti silmien väriä.  En halua luoda illuusiota kenellekään. Ostin vuonna 1995 ihanimman kissan, mitä maa päällään kantaa. Ei ollut nettiä, vaan Beatrice lähetti A4:sen, jossa oli Zorron sukat päältä ja alta. Tuo kuva on yhä minulla. Se kuvasi katin täydellisesti, uskalsin ostaa näkemättä. Eräs tuttuni nouti kissan. Ihmisen sanaan oli pakko luottaa ja hakija oli ammattilainen. Valkoisten osien on oltava standardin mukaiset ja standardi on millien tarkka.
Osaan käyttää jonkin verran kuvankäsittelyä, mutta minun ei tulisi mielenkään koskea tassujen rajoihin, sillä koen sen huijaamiseksi.  Mieluummin yritän tarpeeksi kauan, että saan kuvan, joka näyttää ok.

Tässä ovat Dharma, Freya ja Jo Wain eli vanhat tutut.

 Dharma


 Freya

 Jo WainTämä menee jo vakavaksi, sillä kuvassa pitäisi olla Eastern Guardian, Purple Talisman ja Coral Phoenix.  No ei ole kuin kaksi kuvassa.  Varsin vauhdikkaita.  Olin antanut juuri ruokaa ja juoksutunti oli ohi eli sain hieman väsähtämään. Parhaimmillaan kolme, taidan ottaaa loparit tästä hommasta... Yhden vielä saisi kuvaan...


Tämä kolmikko vaatii aika paljon uskoa itseensä, sillä olen vakuuttunut, että nämä ovat tyttöjä. Se on ihan yks hailee, että nämä ovat rotusellaisia, sillä se on ihan sama maatiaisissa.  Meillä on ollut maatiainen, joka eli ihan samoilla ehdoilla. Kissa kuin kissa.  Halusimme kulkea näyttelyissä, joten siksi rotusellainen. Olen haaveillut punaisesta maatiaisesta tai tilkkutäkistä, jossa väri olisi sekaisin eikä laikkuina. 

Kun katsotte kattia, jossa on valkoisia, mustia ja punaisia laikkuja, niin edessänne on tyttö.  Kilpikonna väriltään.  Näin kerran uskomattoman sinikilpikonnauroksen, se oli maatiainen ja valtava. Kun näette punaisen maatiaisen, se on todennäköisesti uros. Punainen väri on sukupuoleen sitoutunut. Tämä pentue on tehty pakottamalla eli punainen kertaa punainen. Olen fanaattinen punaisten kissojen suhteen, jos olet facebook-kamuni, niin et ihmettele (Chititan Red Arrow ja Chiritan Reishi Goddess.)

Ja että miksi Dharman kuva?
Siis Hämärinkäisen takia. 
Ai, että vakava. Olisit itsekin, jos tietäisit, että kuvasi tungetaan nettiin. Vielä kesken leikin häiritään.9 kommenttia:

 1. Itse suloisuus tuo mustakuonoinen Hämärinkäinen <3 isot kissat ovat niiiiin pehmoisen näköisiä! Kyllä sulla näissä suloisuuksissa teatteria riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämärinkäinen on hienosti sanottuna ruskeanaamio. Häntä on kehittymässä ja väri muuttumassa. Aluksi se likaisenharmaa ja tuossa linjassa hyvin vaalea. Tuo väri on se ihmisten rakastama ja kun siihen lisätään sukupuoli ja taso, niin toiveita onkin 3. Eihän tuo paljon vaadi, että saa ruskeita, sillä tuo punanaamiojuttu on kinkkinen. Olen kulkenut persialaisten kanssa, joten osaamme turkinlaiton.

   Tänään katsoin yhden pentueen kuvia ja äimistyin, kun emon silmät olivat ruskeassa mönjässä. Tuossa on muuten kuvankäsittelyn paikka, jos ei viitsi siivota kissojen nenua, silmiä jne. Punanaamioissa näkyy kaikki.

   Poista
 2. Aivan ihanat kissat. Tarja Halosella on paljon samannäköinen kissa, kuin tuo alin kaunotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio. Neva masquerade -rotuinen. Tästä vuodesta lähtien ykköseen kuuluu persialaiset, ragit, vanit ja birmat.

   Entiseen kakkoseen jäivät kaikki metsäkissat, Neva masquerade, turkkilainen angora, American Curl, Selkirk rex, LaPerm. Jopas on joukkio.

   Tuo alin on suosituin väri. Eli Dharma on aikuinen ruskeanaamio.

   Poista
 3. Kissoista tykkään. On ollutkin kaksi kissa, ei rotukissoja, mutta äärest rakkaat. Sinun kissat on kaunottaria. kauan niitä katselin ja ihastelin.
  Kissan ottaisin, ellen olisi niin liikkuvainen.
  Onko sulle tapahtunut jotai kennkua talven suhteen, kun se on niin mörkö?

  VastaaPoista
 4. Ihania aivan jokainen <3 Tutustuin juuri neljään kissaan kun olin 3 viikkoa poissa kotoa asumassa paikassa, jossa oli kissoja. Oli hienoa kun huomasin miten kissat alkoivat eri tavalla luottaa minuun kun tulin tutummaksi niille. Olen aina ollut koiraihminen ja kissat ovat paljon itsenäisempiä, joten pitää ihan opetella miten niiden kanssa ollaan. Tutustumisen arvoisia :)

  VastaaPoista
 5. Tiesin, että jotkin värit ovat sukupuolisidonnaisia. Uutta oli, että punainen merkitsee urosta. Olen haaveillut oikein muhkeasta punaisesta maatiaiskollista. Juuso täyttää keväällä 15 vuotta, eikä siedä toista nollia samassa huushollissa. Niinpä punainen kolli on edelleen unelmatasolla.
  Ihania nämä sinun kissasi. Kissa kuin kissa - minusta ihania ihan kaikki.

  VastaaPoista
 6. Between, ei välttämättä, mutta silloin on suurempi todennäköisyys urokseen.
  Myös konna ja punainen voi tuottaa punanaamio tytön. Sekin tapahtuu harvoin.

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.