tiistai 29. maaliskuuta 2016

Prima cat ja katit


Lähdimme mukaan Deluxe PrimaCat -ruokakokeiluun. Oppaissa kerrotaan, että ne sisältävät kaiken, mitä kissa tarvitsee ollakseen terve ja tyytyväinen. Kuvista voi päätellä, että suuhun ei laiteta mitään ilman esitutkimusta. Eli se viimeinen laadunvalvonta tapahtuu syöjien toimesta. Pyhä birma on nirppanokka.

Tuotteet vaikuttavat hyville, sillä suosimme muutenkin kanaa. Nyt kokeilemme kalkkunaa, kaniinia, lohta jne. Persialaisemme voisi olla heikoin lenkki, mutta hän upea ruotsalainen tuontikissa, joka ei kärsi vatsaongelmista. Dharma on perheemme kranttu.

Katit nauttivat pääsiäisen upeista ruokahetkistä. Ja eilen hain kaupasta lisää, kun vanha merkki ei kelvannut. Tällä hetkellä ruokaan kiinnitetään erityishuomiota, kun on kaksi pennuista kuntoutuvaa mammaa, vilkkaat ja kasvavat pennut ja pentuja odottava mamma.


Uteliasta tutustumista


 Ja sitten käytäntöön Dharma ja Rafu


 Dharma
Pennutkin haluavat jaolle.


 Pennutkin innostuvat


Aiheesta enemmän  täällä.

Pyhät birmat ja persialaisemme Maagi nauttivat ruokien makuelämyksistä muutaman viikon ajan.

5 kommenttia:

 1. Kyllä kissat hyvän maun tunnistavat :) Syövät niin nätisti yhdessä.

  Meidän Sissi on pahasti vatsaongelmainen. Sille tulee parin kuukauden välein suolistotulehdus, johon onneksi auttaa kortisonipiikki. Nyt kokeillaan tablettimuotoista estolääkitystä. Ostetaan vaan ns. hypoallergeenisia sapuskoja, yhtään mitään muuta ei uskalleta antaa. Ikävää, mutta ei voi mitään :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaongelmat ovat hankalia. Yhden kanssa ruokavalio sujuu paremmin. Meidän persialainen oli hankala matkustaja nuorena ja se oli katastrofi, kun kuljetaan näyttelyyn. Hän oppi kuitenkin matkaamaan. Hän on tosi reipas otus. Ruotsin tuonti upeista linjoista. Tämänkin kokeilun hän suoritti muiden tavoin. Katit tykkäsivät ruoista.

   Birma on hieman kranttu ja se onkin tärkein ero maatiaiseen. Leikattu birma saa syödä kaiken, minkä sille saa alas. Se ei syö koskaan liikaa. Meillä ei ikinä käytetä lightia.

   Poista
 2. Kivat kuvat! Meillä koira on hyvin valikoiva ruokansa suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä katit kranttuilevat kaikesta. Jauhelihan laatu on heistä hyvin vaihtelevaa. Possun sydän kelpaa vain tietyistä paikoista ostettuna. Kinkkuviipaleet kelpaavat tai ei siis herkkupaloina. Yllätyin, kuinka hyvin Primacat kelpasi.
   Meidän taloudessa nuo pussit ovat vain liian pieniä ja raksut pitää olla säkissä.

   Poista
  2. Ja raksut ostetaan tietystä sarjasta, koska siihen saa kasvattaja-alennuksen, joka on merkittävä.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.