perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kaupunkien kasveista lähiluontoa likellämmeTeen seuraavina päivinä joitakin mielenkiintoisia kirjaesittelyjä ja laitan tänne linkit. Olisin iloinen teidän kommenteista. Ensimmäisenä on vuorossa  Pertti Ranta Villit vihreät kaupungit - Suomen kaupunkikasvio, jonka esittelyn voit lukea täällä.
 Kirja ei liity Porvooseen, mutta Porvoo olisi  yhtä hyvä esimerkki kirjaan kuin mikä muu kaupunki tahansa.

Laitan omat kuvat tekstin loppuun. Tässä kaupunkina on Porvoo.

Corydalis nobilis Jalokiurunkannus Yleinen kirkkotorin ympäristössä
Porvoonjoki 


Vanhan kaupungin kuja


Linnanmäki


Maarin muinaissatama
Kuuliainen sanankuulija menossa kirkonmenoihin sunnuntaiaamuna.
Huomaatko kasvillisuuden mukuluakivien raoissa?
 
 Porvoonjoki


 Länsiranta


4 kommenttia:

 1. Jalokiurunkannus on aina miellyttänyt minua, tosin se ei halua kasvaa meillä jostain syystä. Porvoo on hyvin kaunis kaupunki, vanhat talot miellyttävät ja ilmapiiri, upeat punamullatut rakennukset...vanhassa kaupungissa on helppo hengittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on kaunis. Sehän ei ole edes kovin laajalla alueella suosittu. (maantieteellisesti) Sen tarina on viehko.

   Se on omituista, kun sitä ei saa kotiutumaan. Minun on tosi vanhaa kantaa. Muutamia Lempäälästä, mutta sitten otin lujemmat otteet ja nyt seuraan menestyykö. Kun ajattelee, miten se kasvaa valtoimenaan jossain Kiskon seudulla, Taivassalossa, Naantalissa monilla vanhoilla hautausmailla. Se menestyy huonoissakin olosuhteissa, Porvoossakin talojen kivijaloissa, tosi surkeissa paikoissa, niin kyllä se sapettaa.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kirja, kiitos esittelystä. Porvoo on kyllä yksi Suomen upeimmista kaupungeista. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, kun kommentoit ja piipahdit luonani lukemassa kirjasta.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.