perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kolotuksen ja tukkoisuuden lievittäjiä

Kolotuksen ja tukkoisuuden lievittäjiä
 Mesiangervoteen sisältämä salisyylihappo helpottaa flunssaa, päänsärkyä, ruoansulatusvaivoja ja nivelkipuja. Kermanvalkoiset, hunajantuoksuiset kukinnot kerätään kukinnan alussa. Kukkia on käytetty myös viinin, oluen ja siman mausteena. Flunssaista oloa olemme jo lapsesta oppineet helpottamaan hunajalla makeutetulla mustaherukan marjamehulla. Mustaherukan lehtiä käytetään myös rohtona, mausteena sekä maistuvana teeyrttinä. Ruusunpunaiset vadelman marjat ovat tuttuja, mutta hyvänmakuinen lehtitee helpottaa vilustumisoireita, ripulia, vatsa- ja suolistovaivoja sekä unettomuutta.

Mesiangervotee

 
Mustaherukankukkatee
 
 

2 kommenttia:

  1. Kuivataanko mesiangervon kukat talvea varten? Kiinnostuin, voisin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mesiangervo aloitti kukinnan viime viikolla Porvoossa, nyt on parhain aika kuivata kukinnot. Aikomus on kerätä viikonloppuna.

      Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.