perjantai 1. toukokuuta 2015

Vapun päivän herkkuhetki



 
Mansikkatartaletit
12 kpl
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
150 g juoksevaa leivontamargariinia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g kermarahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Pinalle:
12 mansikkaa (marjoja sesongin mukaan)
Kiille:
1 dl vettä
1 dl multihyytelösokeria
Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja rasva tasaiseksi ja lisää vesi. Painele taikina vuokiin siten, että se nousee hieman reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja irrota vuoista.
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, lisää kermarahka ja kreemijauhe. Levitä täyte pohjille ja peitä tartaletit mansikoilla. Tee lopuksi kiille multi-hyytelösokerista (käytä kermapohjaisille multi-jauhetta) kiehauttamalla nopeasti vesi ja multijauhe. Jäähdytä hetki, mutta levitä tartalettien pinnalle ennen kuin alkaa hyytyä.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Näitä tarjoilimme vieraille kahvin kanssa ruoan jälkeen ja lintujen kuvaamisen jälkeen.

      Poista
  2. Näyttävät todella herkullisilta!

    VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.