Mansikkatartaletit
12 kpl
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
150 g juoksevaa
leivontamargariinia
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g kermarahkaa
1 rkl
vaniljakreemijauhetta
Pinalle:
12 mansikkaa (marjoja
sesongin mukaan)
Kiille:
1 dl vettä
1 dl multihyytelösokeria
Sekoita vehnäjauhot,
sokeri ja rasva tasaiseksi ja lisää vesi. Painele taikina vuokiin siten, että
se nousee hieman reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä
pari minuuttia ja irrota vuoista.
Vatkaa kerma ja sokerit
vaahdoksi, lisää kermarahka ja kreemijauhe. Levitä täyte pohjille ja peitä
tartaletit mansikoilla. Tee lopuksi kiille multi-hyytelösokerista (käytä
kermapohjaisille multi-jauhetta) kiehauttamalla nopeasti vesi ja multijauhe.
Jäähdytä hetki, mutta levitä tartalettien pinnalle ennen kuin alkaa hyytyä.
Oi, miten herkullisia!
VastaaPoistaNäitä tarjoilimme vieraille kahvin kanssa ruoan jälkeen ja lintujen kuvaamisen jälkeen.
PoistaNäyttävät todella herkullisilta!
VastaaPoistaKaikki tuhosimme useamman per suu.
Poista