VUOHENPUTKIPESTOPIZZAT
6 kpl 8 cm pikkupizzaa
Taikina:
½ dl vettä
noin 2 dl
täysjyväspelttijauhoja¼ pala hiivaa
ripaus suolaa
2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl ryöpättyjä nuoria
vuohenputken lehtiä
25 g makadamiapähkinöitä
tai pinjansiemeniä25 g parmesan-raastetta
2-4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 viipaletta
parmankinkkua hienonnettuna
9 kirsikkatomaattia12 oliivia
juustoraastetta
VUOHENPUTKI-FETAPIIRAKKA
28 cm piirasvuokaan
Taikina:
100 g pehmeää voita tai
juoksevaa margariinia
2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl
perunamuusivalmistetta
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 dl ryöpättyjä vuohenputken
nuoria lehtiä
1 iso sipuli
1,5 dl smetanaa
1 muna
100 g fetajuustoa
4 siivua parmankinkkua
2 dl herkkutatin tuoreita
tai pakastettuja ohuita viipaleita
2 valkosipulinkynttä
½ chili
8 kirsikkatomaattia
12 oliivia
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
juustoraastetta
Sekoita taikinan
kuiva-aineet, lisää sulatettu voi tai margariini ja lopuksi vesi. Painele
voideltuun piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan. Paista kuumalla
pannulla voissa herkkutatit, sipulit, pekoni ja chili sekä mausta mustapippurilla.
Anna hieman jäähtyä ja yhdistä seokseen smetana, feta, muna ja ryöpätyt
vuohenputket. Levitä pohjataikinan päälle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit,
juustoraaste ja oliivit. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Näyttää oikein herkulleselta!
VastaaPoistaTuota vuohenputkea kyllä löytyisi vaikka millä mitalla :))
Ikävä kyllä meiltäkin. Tiedätkös, että minuun ei iskenyt ihastuksella puutarhaliikkeessä Aegopodium podagraria "Variagata" että oikein kirjovuohenputki.
PoistaTuo pesto on todella hyvää, suosittelen kokeilemaan. Vuohenputken tunnistaakin helpolla.
Onhan herkullisen näköinen en ole kyllä koskaan kuullut että sitä voi käyttää ruuassa. kyllä aika paljon muita
VastaaPoistaruohoja olen käyttänyt.:)
Kumpikin on tekemisen arvoisia, todella hyviä. Suosittelen.
PoistaKiitos resepteistä!
VastaaPoistaKiitos Sussi ja ihanaa viikonloppua.
Poista