keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Villivihannekset


Mitä olen tehnyt viime viikonloppuna ja tulevina päivinä. Tässä kuvin.

Sanallisena laitan linkin vanhempaan tekstiini tänne.

Eli tässä vaiheessa olen kerännyt ahomansikan nokkosen, poimulehden, valkopeipin, maahumalan ja litulaukan. Olen mieltynyt litulaukkaan ja yritän saada sen pihaani. Seuraavaksi on voikukan vuoro sään salliessa. Koivunlehtiäkin olisi tarjolla.
Poimulehteä


 Nokkosen satoa


 Saksankirveliä Huomenna olisi tarkoitus kokeilla feta-vuohenputki piirakkaa, mutta viimeistään viikonloppuna. Nokkosta on tarkoitus kerätä saman verran lisää ja sitten kesällä siemeniä.

Ahomansikkaa Fragaria vesca


 Litulaukka Alliaria petiolariaSiankärsämö Achillea millefolium8 kommenttia:

 1. Noin isot saaliit olet jo poiminut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja tänään jatkuu. Nokkosta keräämme paljon.

   Poista
 2. Villivihannekset ja etenkin luonnonkasvien rohdosominaisuudet olisi sellainen aihe mihin toivottavasti joskus ehtisi kunnolla paneutumaan. Joskus mummolassa aikoinaan lueskelin kirjaa Miten luonto parantaa, siinä on vaikka miten monesta kasvista käyttökohteet yms. Pitäis varmaan ettiä tuo kirja omaankin hyllyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen professori Sinikka Piipon kirjoja esim. Mielen ruokaa. Teen huomiseksi blogitekstiä kirjasta Mielekkäät eväät tämän on tämän kevään kirja. Se on myös erinomainen. Tuo Rautavaaran kirja on klassikko.

   Poista
 3. Oi, sinäkin käytät noita luonnon antimia. Minäkin käyttäisin, jos viitsisin tehdä rukaa. Nokkosta kyllä kuivaan jonkun verran, kun sitä on helppo heittää aina joukkoon, milloin mihinkin. Tyttären perhe kävivät just keräämässä isot kasat horsmia, nokkosia, koivunlehtiä ja mitähän muuta mahtoivat kerätä. Minä syön horsmat, vuohenputket ja koivunlehdet sellaisinaan, kun en tee ruokia ;) Litulaukka, millekät se maistuu? Pitäisiköhän yrittää hommata sitäkin tuonne metsikköön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat, ei ole minun ala. Keräämme aika ahkeraan noita ja sieniä, ainakin herkkutatteja (ei siis ole hyötyä sienten tuntemisesta) ja marjoja myös. Jos minun blogissa on ruokakuvia, niitä saisi kunnioittaa, että olen yrittänyt edes.... Teemme salaatteja, piirakoita, omeletteja, pannaria, pastaa ym.

   Litulaukka on suosikkini. Se on maultaan valkosipulia muistuttava kasvi. Sain juuri sen taimia. Saksankirvelistä pidän makeissa. Nokkosesta kerätään myös siemenet. Omenaminttua viljelen teeyrtiksi. Litulaukka kannattaa saada pihaan.

   Poista
 4. Nokkosta olen käyttänyt ruokavaliossani jo lapsuudesta, muut luonnonkasvit uusia. Siankärsämön vahvaan makuunkin olen mieltynyt. Hortoilu on mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villivihannesten käyttö on lisääntynyt. Kirjoja alkaa olla miltei liikaa. Ja silti ohjeet toistavat hieman itseään. Viimeksi olen innostunut vuohenputkipestosta.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.