keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Echium vulgare neidonkieli


Echium vulgare neidonkieli

Pidän sinisistä kukista, neidonkieli on lemmikkini. Nämä kuvat ovat Askaisten kirkkotarhasta.   Laitoin tämän kuvan tarkoituksella, koska neidonkieli kasvaa kirkkotarhassa valtoimenaan, se saa kukkia siellä. Sitä ei leikata ja siimata. 

Neidonkieli on kaunotar.  Tämä on villiintynyt myös pihaani. Voit olla varma, että se kukoistaa myös meidän pihalla rauhassa. Kasvin sinisyys lumoaa minut. Neidonkieli on vanha perinnekasvi. 

Onko sinulla suosikkeja sinisissä kukissa?


14 kommenttia:

 1. kaunis!

  Yksi sininen suosikkini on lemmikki, sitä kasvaa myös omalla pihallani.

  VastaaPoista
 2. Neidon kieli on kyllä kaunis kukka väriltäänkin on ihanan sininen Minulla vaan ei sitä kukkaa ole koskaan ollut
  jos joskus sen hommaisin omalle puutarhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenistä sen saa, siirtää ei voi. Kasvaa usein paljaassa hiekassa. Minusta tuo on vain niin kaunis.

   Poista
 3. Tykkään. Eikös tämä ole 2-vuotinen? Itseltäni valitettavasti hävinnyt. Sininen eri vivahteissaan on yksi suosikkiväreistäni perennoissa! Lähiaikoina postailenkin niistä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Eli kehittää lehtiruusukkeen ensimmäisenä kesänä ja kukkii seuraavana. Kasvia ei voi siirtää kuin ruusukkeena. Siemenkylvön avulla sen saa pihaan. Se ilmestyy aina jonnekin, vaikka kuivalle hiekalle. Ei ole ongelma.

   Poista
  2. Noitten 2-vuotisten kanssa on just se hankaluus: pitäisi antaa niitten kypsyttää siemenensä, mutta puutarha näyttää loppukesästä aika rumalta:( Leikkelen usein alas ja sitten ne häviävät...

   Poista
  3. Tämän kanssa ei ole tuota ongelmaa, tätä ei voi leikata alas, koska kukkii pitkään. Seurasin tänä vuonna pariakin kasvustoa keskustan joutomaalla, olin päättänyt omia siemenet. Oli vielä syyskuussa kukassa ihan lopussa kuuta. Eli rumuutta ei ole. Tarvitsin kypsiä siemeniä. Kukkii siis ihan loppuun asti.

   Poista
 4. Sininen on kaunis väri.
  Oma suosikkini oli aikanaan lemmikki, jota rohmusin vanhasta tontista. Se oli isokukallista, ja se levisi kuin elanto..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikki leviää, selviää nurmikolla, kestää kilpailun. Tämä ei leviä, ei kestä kilpailua ollenkaan samalla tavalla.

   Poista
 5. Tuota kylvin viime keväänä ja olipa onnistunut kokeilu. Itivät suunnilleen heti ja kukkivat lähes koko kesän. Tykkään paljon neidonkielestä, pitää kylvää ensi kesänäkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkiko se kylvökesänä? Neidonkieli kukkii vasta toisena. Piiankieli on myös yleinen, kukan väri hitusen eri ja se on yksi vuotinen. eli se on muistaakseni Echium plantagineum. Kaunis.

   Neidonkieltä saattaa löytää joutomailta, ihan kuivasta hiekasta. Ruusukkeen olen saanut siirrettyä ja yrittänyt kukkivaakin joskus muinoin.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.