maanantai 23. marraskuuta 2015

Erilaisia lumikuviaKukaan ei varmaan epäile inhoani lumeen, kylmään ja pimeyteen. Lumi vaikeuttaa vain elämääni. Yritän taistella ja hangoitella loppuun asti. Etsin kuitenkin talvisaappaat, nilkkurit esiin. Palmrothin jalkineet tekevät edes hieman helpompaa. Lumiaurasta sovittiin jo kesällä, että se käy meillä. Silti oma ura taloon on luotava. Vasta, kun lumi on lopullisesti maassa niin näen antaman valon ympäristöön.

Tässä viikonlopun kuvia. Näsin haustausmaa. Nämä yrittävät kertoa tämän valkoisen mönjän niukkuudesta.

11 kommenttia:

 1. Eipä teilläkään päin ole vielä tarvinnut lumikolaa esiin ottaa :) Sen verran saisi lunta tulla, että maan peittäisi ja samalla olisi valoisampaa, pakkasta en kaipaa lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumessa saisi olla kohtuullisuus. Se, että olisi pientä valoa. Kesä oli todella surkea.

   Poista
 2. Kauniita, tunnelmallisia syyskuvia. Lähes kaikilla alkaa olla lumikuvia, joten eiköhän sitä lunta tule teillekin lähiaikoina. Mukavaa viikkoa Ulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä aikanaan valuu tännekin. Onneksi täällä auraus sujuu, vaikka saa siinä itsekin maistaa lunta, kun pitää terassin ja polun auki. Kivaa viikkoa myös sinulle.

   Poista
 3. Aika vähän siellä on lunta. Meidänkin pihalla on enemmän, joskin ei kauaa, sillä ylihuomiseksi on jo luvassa reippaasti plussaa. Minun toiveeni on 10 senttiä lunta ja viisi astetta pakkasta. Silloin ei tarvitse juosta aamutuimaan kolan kanssa ympäri taloa ja rapsuttaa jäisiä autonikkunoita. Olisi kuitenkin valoisaa ja kuivaa, eikä rapa roiskuisi.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ei vielä. Sinäpä sen sanot. Kyllä sitä tulee.

   Poista
 5. Tuttuja maisemia nämä, omakin päätepisteeni saattaa olla Näsinmäellä! Lunta on tullut niin hitusen, ettei koiran tassun jäljet juurikaan näy pihan poluilla. Enpä minäkään juuri paljoa lunta kaipaa, mutta maiseman valaisemiseksi sentään muutaman sentin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huonompi paikka. Sentin verran riittäisi. Ja lumi maksaa, joka kertaa saa maksaa auraajalle. En valita, voisihan sanoa, että hoitakaa itse. Siis oman pätkän osuus, toki tie menee köntästä.

   Poista
 6. Heh, heh, hee, huvituin sinun valkoisesta mönjästäsi. Onhan sitä sielläkin jo sen verran, että minäkin huononäköisenä erotan kuvistasi.
  Kyllä minä ymmrrän, ettei joka ainut ihminen tykkää lumesta, ei pakkasista, ei kaamoksesta. Voitko sinä ymmärtää, että joku, kuten just minä tykkää lumesta, lumitöistä, napakoistakin pakkasista, lumennarskeesta saappaan alla, kaamoksesta?
  Kuvistasi tykkään. Ovatko tammia, joissa on lehdet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun mun pihani sotki.

   Voi muistan Oulun ajat, kun auto kulki jossain tunnelissa, valtavat kinokset kaistojen välissä. Etsin tänään jo Palmrothin nilkkurit, saappaat korolla ja ilman riviin.

   Halla on innoissaan. Siis suomenlapinkoira. Kuvan puut ovat lehmuksia, oli tosi surkea päivä, sumua, nuo ovat lenninsiipiä, jotka näyttää lehdille. Punapyökissä on vielä lehdet pihassa sekä samettisumakissa.

   Kyllä minäkin pidän sitten lumesta, kun se valuu alas ja pidän tammikuusta ja helmikuusta, mutta vihaan sen jälkeen. Olen kevään lapsi ja odotan kevättä. Vihaan lumessa sitä liukkautta, autollakin kun lähdetään pihasta, pieni loiva lasku, niin koskaan ei tiedetä mihin päädytään eli tielle vain päin siirtolohkaretta. Inhoan liukkautta. Niin kauan, kun on kuivaa, kovaa lunta, niin olen sulassa sovussa.
   Ja etenkin, kun olen sisällä. Luulen, että talvi on sinulla kunnollisempi.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.