tiistai 24. toukokuuta 2016

Kukkien loistoa Weigela middendorffiana KeltakotakuusamaJotakin talvesta.

Ruusuherukka ei kuki tänä vuonna, menetin valkomulperista oksan lumen painosta. Tuoksumatara (Galium odoratum) on hieman kärsinyt, mutta aloittaa kukinnan. Symphytum ibericum – peittoraunioyrtti on kärsinyt talvesta.
 Sitten iloisempiin asioihin. Olen lahjakas, oletteko samaa mieltä? Olen onnistunut jossain sellaisessa, jota voi vain  ihailla. Havaitsin eilen, että tonttimme laidalla on jotain outoa, kuvailin sateenvarjojalavaa. Ehkä tämä ei ole ihan minun ansiota, vaan vihaamani talven. Jättitatar on poissa. Nauroin eilen, kun tajusin. Olen saanut sen suuttumaan. Niitä on ollut parikymmentä versoa antamassa suojaa ainoaan suuntaan, josta on tuhottu kaikki puusto. WAU, onkohan kukaan muu onnistunut samassa? Ymmärrän, että revitään ja hävitetään. Ehkä kitkin vuohenputkea laiskasti?  Mikähän loitsu toimisi vuohenputkeen?

Clematis alpina alppikärhö


Malus Purpurea-ryhmä koristeomenapuu
 Prunus avium Imeläkirsikka
 Pulmonaria saccharata  Valkotäpläimikkä

 Weigela middendorffiana KeltakotakuusamaGlaucidium palmatum Sinikämmen
4 kommenttia:

 1. Sinussa taitaa siis olla ylimaallisia voimia, kerrotkos kuinka sait jättitatarin suuttumaan ja muuttamaan talven matkaan, voisin kokeilla samaa ja jos keksit vuohenputkelle loitsun niin laita sekin jakoon, käyttöä olisi täälläkin :D

  Että kaipaan tuota valkotäpläimikkää, talvi vei mukanaan senkin, morsiusleinikit ja rotkolemmikin...muitakin, mutta varjopenkin ihanuudet. Menetykset ovat surullisia! Ostin morsiusleinikkiä uudet taimet ja kisupoika Sulo melkein söi taimet ennenkuin ehdin hätiin, kävimme tiukan neuvottelun syötävistä kukista hänen kanssaan ja lupasi vain puskea ja haistella kukkia!

  Upea tuo clematis alpina valkoisena, meillä se kiipeilee omenapuiden oksilla sinisenä ja vaaleanpunaisena, myös c. albina plena kiipeilee ja kukkii kauniin valkoisina tupsuina. Sinikämmenen kukinta on niin kaunis! Uskomattoman kauniit kukkivat puut teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisinkin vuohenputken pois, luulen että se valtaa meidän pihan. Mutta yhtään jättitatarta ei löydy.
   Rotkolemmikki harveni meiltäkin, samoin tuoksumatara.
   Olen tuon valkoisen kärhön kasvattanut luonnonkannan siemenistä. Sinisen kissat ovat miltei tuhonneet tarhassa.

   Poista
 2. kauniita! En ole tiennyt, että alppikärhöä on valkoisena. Olisi ihana omallakin pihalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi olet oikeassa, nimesin vain noin enkä vienyt sitä edemmäksi. Sinivioletti tuo alppikärhö on, mutta olen kasvattanut tämän siemenistä eli on subsp. sibirica eli siperiankärhö. Eli on se aito, joka kasvaa meillä myös luonnonvaraisena. Meillä on sinivioletti kissatarhassa.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.