torstai 19. toukokuuta 2016

Tätä kevään hömpötystä jaksa kukaan kunniallinen...
Päiväni ankeuttajat

Siis toisilla on vaikeampaa kuin toisilla. Keskustelin eilen muutaman oman pihani asukin kanssa. Yritin nauttia kevään lumosta, mutta kuulin kiukkuisia soraääniä.

Pirunkeppi Aralia elata

Näetkös tässä jotain hauskaa. Metrin lehtiin on matkaa. Aralia on täsmällinen, sillä syyskuun ekoina päivinä tämä pudottaa keltaiset lehtensä.

Maackia amurensis

Entäs, jos tulee hallayö? Minä en vielä lehtiä tee. Saisinko kasvurauhan?
Rhus typhina Samettisumakki.

Mitä, jos kuvaisit niitä sinun kukkasia. Anna minun olla rauhassa. Saan lehteni juhannukseen mennessä ja pidän joulukuuhun. Onko sinulla valittamista? Etkö näe silmujani.Morus alba valkomulperiKehtaatkin tulla kuvailemaan. Iso oksani meni talvella, kun et voinut ravistella lunta päältäni. Miettisit, kuinka paljon tuotan marjoja ja ruokin mustarastaasi. Tottahan se on, että hallayö aloittaa alusta kaiken.Fagus sylvatica f. purpura Punapyökki

 Etkö osaa olla kiitollinen pidin lehteni talvellakin?


Laitetaan loppuun kiltimpiä yksilöitä.

Fothergilla major Höyhenpensas osaa hurmata minut.

Polygonatum odoratum kalliokielo.

 Nämä kuvasin Hesassa Pitäjänmäellä

Anomone nemorosa valkovuokko kerrottu
Tulppaanien iloa

7 kommenttia:

 1. Höyhenpensas on ihana!
  Minä olen leikannut alas aika monta hengetöntä pensasta ja ison kasan kuivia oksia. Perennat säilyneet, mutta pensaissa paljon tuhoja: purppurahappomarjat kaikki paitsi yksi ihan död.

  VastaaPoista
 2. Nämä eivät ole hengettömiä, nämä ovat varovaisia. Niiden kanssa pitää olla kärsivällinen. Mulperit ovat isoja ja vahvoja pensaita.

  VastaaPoista
 3. Varovaisilla oli todella hyvät perusteet!

  VastaaPoista
 4. Olivatpa sinulle juttutuulella! :)

  VastaaPoista
 5. Upea höyhenpensas kauniit tulppaanit ja valkovuokot:)

  VastaaPoista
 6. Mukavaa kasvien kommentointia. Voisi ihan kuvitella, että tällaisia juttuja niillä olisi. Tuo höyhenpensas on aivan upea. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Siitäs sait, mitäs menit moisia mököttäjiä kuvaamaan, kun kerran iloisiakin oli tarjolla...no pian ne leppyvät, lämpö herättää lehdet ja kukinnot! Ihania kaikkia kukkijoita Sinulla, upea - suunnattoman upea tuo kerrottujen valkovuokkojen meri! Höyhenpensaaseen ihastuin viime keväänä ja se varmaan muuttaa meille pian! Kalliokielokin kuuluu ihanuuskukkieni joukkoon, meille laitoin muutaman taimen metsäpuutarhaan ja lupaavasti nousevat!

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.