sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Hirviperhe ja valaistu talo

Havaitsin nämä valot torstaina. Ovat sillan pielessä, ennen aittoja. Hautausmaan joutomaalla. Pimeässä kauniit, vaikka en tuota kauneutta saanut kuviin. Liikennemerkki on uskomattoman tyhmästi. Valot olisi voinut asetella hieman paremmin. Täytynee kuvata varhain sunnuntaina, on niin ruuhkainen paikka.Ihmettelin viimeksi valojen vähäisyyttä, mutta nyt leikkimökin yläkerta oli saanut lisävalot.
Meillä on vasta kyntteliköt ikkunoilla (laitoimme tänään), en yleensä ole laittanut näin varhain. Joulukuu on saanut alkaa ennen valoja. En välitä joulukrääsästä, haluan muutenkin tilaa ja avaruutta sisälle. Lemmikit asettavat myös rajoituksia eli kynttilät saavat olla ilman liekkiä. Esimerkiksi kynttelikköjen  mansetit ovat hävinneet. 
Kuu ei myöskään ollut nyt yhteishaluinen.


Pihakuvat tänään.
Kovin väritöntä ja lumetonta vielä. Lunta on kuitenkin luvassa.
Ps. Koneeni särkyi, joten läppärin päivytykset ovat liian hankalia. Vapauttelen kommentit ryhminä. Perusteellinen maanantai.

8 kommenttia:

 1. Jouluvalot piristävät ja ilahduttavat, mutta amerikkalaistyyliseen kilpavarusteluun talojen ja pihojen joulukoristelussa en soisi mentävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltillisesti kaikki on ok, hyvällä maulla. Niin usein vähemmän on enemmän. Kaikkea karmeaa on, kuten vilkkuvatkin. Sähkökynttilöiden "elävä liekki" on kiva lemmikkien takia.

   Meillä valot antavat viihtyvyyttä pimeyteen.

   Poista
 2. Onpas sinne laitettu upeita jouluvaloja. Tuo talokin on tosi upean näköinen. Meille satoi tosi paljon lunta, maa on nyt valkoinen ja maisema on hyvin kaunis. Mukavaa adventti-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, olenko vastaavaa nähnyt luonnossa. Elokuvissa kyllä.

   Poista
 3. Melkoinen määrä jouluvaloja! Nuo hirvet ovat hauskoja, mutta talon valaistusta miettisin, tykkään kun on pimeää oikein kunnolla...vain muutamia tarkkaan valittuka kynttelikköjä laitan.

  Eihän teillä siellä niin väritöntä ole - sammalta, lyhtykoisoja, ruskean sävyä, vihreääkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipaisin valoa. Tänään on ihana sää, aurinkoa. Ei uskoisi että maanantaina näin kaunista. Vielä kun hajotin koneeni. Tämä läppäri vie hermot.

   Tuo hirviperhe on kiva, vaikka sijoitus on huono. Myös kuvausolosuhteet ovat hankalat. Laitamme pihalle valoja pimeuden takia, mutta kaikki aikanaan. Maltillisesti.

   Poista
 4. Käy kaatamassa tuo liikennemerkki tai mikä lienee, poista myös sähkötolppa, niin hirvet pääsevät oikeuksiin. Näyttävät tosi hyvältä kokonaisuudelta.
  Ei teillä ihan mustalta näytä, jotenkin myöhäisysksyn vaikutelmaa.
  Valojen kanssa et ole pihdannut. Talosi säihkyy. Et todellakaan fanita kaamosaikaa. Meikä laittoi eilen vasta pihakuuseen kynttilät ja sytytteli toisen kerran öljylamppuja pihassa. Lunta on nyt melkoisesti ja lumitöissä menee pari tuntia päivässä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aimarii, apua ei nuo ole meidän valot. Laitamme ehkä yhdet valot tuijaan. Joskus ollut vielä terassilla tai kaaressa. AINA SAMAA VÄRITÖNTÄ.

   Nuo hirvet olisivat edukseen ilman tolppia. Ehkä joku huomaa sen, että kannaatttako kaupungin pitää ja maksaa valoja, jos laittajilta ei vaadita mitään osaamista.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.