lauantai 21. kesäkuuta 2014

Maista kukkanen


Syötäviä kukkia:

Yrttikukat:

Basilika, korianteri, laventeli, minttu, mäkimeirami, kurkkuyrtti, rosmariini, timjami jne.

Kurkkuyrtti
 
Kurkkuyrtti 

Kesäkukat:

Kamomillasaunio, kehäkukka, krassit, orvokit, samettikukat

Kehäkukka

Kehäkukan laitakukat sopivat niin tuoreena kuin kuivattuna käytettäviksi.




Monivuotiset puutarhan kukat:
Kaunokainen, koristemansikka, malvat, omenapuun kukat, päivänliljat, ruusut, väriminttu, vuorikaunokki, yrtti-iiso

Väriminttu
Punakukkaisen värimintun mintulta tuoksuvat ylälehdet ovat makeahkoja, vaikka kukkapohjus on tulisehko.

 
Vuorikaunokki on vanha, rakastettu perinnekasvi, jonka kukat ovat kauniita ruokien koristeena.
 

 
Kaunokainen
Kaunokaisen iloisen värisistä, miedon kitkeristä kukista käytetään terälehdet ilman keskustaa.
 
Luonnonkukat:
Ahomansikka, apilat, kellot, keto-orvokki, kirjopillike, litulaukka, niittyhumala, niittysuolaheinä, ruiskaunokki, ruohosipuli, ruusu, sikuri, voikukka, saksankirveli
Kirjopillike

 
Kirjopillikkeen kukkia
 
 
Päivänkakkara
 
 
Maitohorsma. Tämä aloittelee juuri kukintaa juhannuksena.
 

Ruiskaunokki



Ruiskaunokin kukkia
 

4 kommenttia:

  1. Olen laittanut kasvattamieni kurkkuyrttien kukan jääpala-astiaan ja vähän vettä siihen lisäksi. Tulee hienoja jääpaloja.

    VastaaPoista
  2. Kurkkuyrtti on kuvauksellinen jääpaloissakin.

    VastaaPoista
  3. Kukat kaunistavat salaatin, täytyypä kokeilla! Voikukkaa ja vuohenputkea, lehtiä siis, olen maistellut ja hyväksi havainnut, mutta hyvä kun muistutit kukistakin....=)

    VastaaPoista
  4. Orvokkien kukat ovat suloisia mansikkatortuissa. Kunhan ei käytä noita myrkytettyjä. Esim. keto-orvokin tai pelto-orvokin kukat.

    VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.