maanantai 1. syyskuuta 2014

Idänpeikonkello

Codonopsis lanceolata idänpeikonkello

Köynnöstävä.  En oikein muutakaan nimeä keksinyt. Minua ei jotenkin innosta tämä aika. Odotan syysvärejä, hedelmyksiä, lyhtykoison loistoa jne. Jos jotain inhoan niin tötteröä syyshortensiaa. Tänään näin jonkun blogissa kauniin kuvan. Se ei vain ole minun makuuni.

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, onpa siinä suloinen kello! Kukka näyttää jämäkältä jopa, niin että tuo saattaa kestää hiukan tuultakin ryttyyntymättä.

  Minäkään en ole mikään syyshortensiaihminen. Nautin niistä noin kukkina tietenkin, mutta en sellaista haluaisi omaan pihaan istuttaa. Kai se on se liika ryhti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aistit oikein, tuo on kuin posliiniköynnös, jota tuuli ei tuiverra.

   Jännää, että joku toinenkaan ei huoli sitä pihaansa. Se taisi olla Between, joka hurmasi blogissaan minut syyshortensiakuvalla. Varmaankin ryhti ja tötterö.

   Poista
 2. mulla on myös idänpeikonkello , mutta se on codonopsis ussuriensis. Ostettu Särkän perennataimistolta monta vuotta sitten

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on voimassaoleva nimi Codonopsis ussuriensis ja olisin voinut kirjoittaa vanhankin näemmä oikein. Korjaan n kirjaimen. Eli sama kasvi. Minäkin suosin Jarin taimistoa.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.