tiistai 26. elokuuta 2014

Sienimetsässä


Herkkutattien satokausi alkoi sunnuntaina. Se kestää noin 10 päivää. Kierrän samat kohteet tuon ajan joka päivä. Männynherkkis tulee myöhemmin. Aluksi satoa saa polkujen varsilta. nuo ovat vuorokauden ikäisiä. Satunnaisia seikkailijoita löytää myös myöhemmin. Tämä siis minun apajilla Porvoossa.
4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tuosta se lähtee. Ensi viikolla onkin sitten tosi kyseessä.

   Poista
 2. Joka syksy mieheni toteaa, että olisi kiva joskus lähteä sienimetsään ja yhtä useasti se jää vain ajatuksen asteelle. Hävettää... sienet olisivat upeaa ja edullista herkkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppilovahveroita voi etsiä jouluun saakka lumen tuloon asti. Olen niin kranttu, että haluan herkkikset. Ja koira on kumminkin vietävä. Luulisi että meistä kumpikin olisi saanut töissä tarpeekseen sienistä. Mutta ei. en jaksa mättää suppiksia koriin. Haluan kokea löytämisen iloa. Jotain samaakin meissä. Vannomme joka vuosi, että nyt kuvataan, mutta sieni on kiskaistu maasta ennen kuvaa. Siis satoa tulee kuvattua, mutta lajikuvat ja julkaisukelpoiset kuvat. Sienimetsä on hyvä kokemus, kun hennoo lähteä ajoissa pois ja sehän on mahdotonta.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.