sunnuntai 7. elokuuta 2016

Onnea hedelmä- ja marjatarhassa


Puutarhan antimiaKarhunvadelma

Omenien ihanat lupaukset piiraisiin, puuroon ja muihin omenaherkkuihin. 
Aion kyllästyttää teidät omenakuviin. 
Mielestäni minulla on oikeus näihin, muutimme tänne 1997 ja nyt saamme ensimmäisen sadon. Bergiuksen istutimme vasta tänä vuonna, ehkä sekin... Puita lienee kymmenen, mutta vain luumut ovat tuottaneet satoa.
 
6 kommenttia:

 1. Jipii miten paljon omppuja. Lisää kuvia vain! Itse saan tasan yhden omenan tänä vuonna. Ihana tuo karhunvadelma, ovat varmasti herkullisia. Mitä omenalajikkeita teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karhunvadelmat ovat hyviä ja sato runsas. Omenien lajikkeet ovat unohtuneet, kun satoa ei koskaan ilmaantunut. Valkea kuulasta, Loboa ja kaneleita. Ja nyt Bergius.

   Poista
 2. Laita vain lisää ja lisää kuvia, vai yrität kyllästyttää, hah, turha toive, noin ihanien omppujen kuviin en kyllästy! Kuinka laitat omput? Ostin pari vuotta sitten mehulingon, melkoisen tykin, kyllä kannatti. Meilläkin on monta tosi vanhaa omenapuuta ja ne tuottavat hyvän sadon, eniten odotan maatalousneuvojan vuonna 1949 ymppäämän perheomenapuun satoa, siinä on hyvä koktaili kolmea sorttia omenaa. Karhunvattu on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilloa, mehua, omenakauravuokaa, piiraita, uuniomenia. Olemme olleet saatujen varassa. Tässä on lähellä piste, josta saa ja puolisoni haki kotoaan. Aina ne ovat kukkineet, mutta vähät minä välitän kukkivista omenapuista, kun...

   Poista
 3. Karhunvatukat on hyviä. Herkullisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karhunvatukkaa saa ihan rajoittaa, sillä ne viihtyvät hyvin. Kasvavat kissojen häkin edessä, antavat näkösuojaa, vaikka ne eivät oleskele siellä, jos me ei olla kotona. Eikä meidän pihaan ole vapaata näkymää.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.