sunnuntai 7. elokuuta 2016

Pihlajan monet marjat


Olet varmaan huomannut, että pihlajanmarjoja on runsaasti. Toivottavasti saamme myös syksyn värit, joita viime syksy ei tarjonnut. Viime syksy oli meillä ala-arvoinen. Syysvärit jäivät ilmaantumatta.  Kuvailin eilen pihlajaa Porvoon keskustassa. Kuvasin myös kirjojen kansia. Kerroin puuhastani edellisessä postauksessani. Pihlajan marjat ovat aikaisessa, joten toivotaan, että se ei merkitse varhaista talven tulemista.


Sorbus koehneana Helmipihlaja 

Helmipihlaja on kanus,
Sienisyksystä en tässä vaihessa sano mitään. Jos sanonkin, niin sanon sen Uuttamaata koskien, mutta onneksi muut pitävät muusta huolen. Et ole voinut välttyä tänä kesänä lehtijuttujen hokemalta, että on niin mahdottoman hyvä sienivuosi paras vuosiin, vuosisataan ja  parhaimmilla vanhoilla sieluilla jopa vuosituhanteen.

Viikonloppuni on kulunut sienimetsässä. Halla lienee tyytyväinen.
´Tykkäätkö lukea? 

Tein kirjoihin  tuleviin kirjoihin syyskatsauksen. Pääset tästä tutustumaan niihin.

5 kommenttia:

 1. Täälläkin nuo tavalliset pihlajat ovat täynnä marjoja, mutta yhtiön pihalla olevissa erikoispihlajissa vain muutama marja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman keskustassa. Kuljin viikonloppuna enemmän metsässä tavallisten seurassa.

   Poista
 2. Pihlajanmarjoja onkin nyt paljon upea sienisaalis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin verran löytyi tänäänkin. Vastahan sesonki alkaa, oikeasti.

   Poista
 3. Sinun pitäisi tulla tänne Pirkanmaan suuntaan sienimetsälle, taivas on haljennut ja vettä satanut paljon, kantsuja isänät on tuonut metsästä jo monta ämpärillistä ja orakkaitakin, satoa niissä riittää (sadekin riittäisi).

  Uhkeita nuo pihlajanmarjat! Meillä ennen sanottiin että on tulossa kova talvi (paljon lunta ja pakkasta), kun on paljon pihlajanmarjoja, että linnuille riittäisi syötävää, aikaista talvea toivottavasti ei tulisi! Meillä pihassa kasvaa makeapihlaja, siinä on kauniit oranssit marjat ja ihana tuo helmipihlajakin!

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.