perjantai 26. elokuuta 2016

Valvotko kanssani ja viikonlopun herkkujaKauniit, marjaisat pihlajat

Omppujen iloa


Laitan kolme kirjalinkkiä tähän. 

Olisin tietysti kovin otettu kommenteistanne.

 Otsikkoni on Valvotko kanssani? En toivo kenenkään vastaavan kyllä. Eli sellainen saa kipittää kurkkaamaan seuraavaa, joka onkin jo paljon "kivempi". Kaikesta huolimatta kerron tästä Leeni Peltosen kirjasta Valvomo, että se on erittäin hyvä kirja, hyvin kirjoitettu. Olen lukenut monia oppaita, joilla on lennokas nimi, mutta tämän kirjan sisällöstä pidän. Pääset tästä esittelyyni. Jokainen univaikeuksia kokenut tietää, miltä tuntuvat unettomat yöt.

Toisena linkkinä on Lise Finckenhagenin kirja Letut ja pannukakut. Odotin kirjaa kovasti, sillä ihastuin kustantajan esittelyyn. Kirja on ilmestynyt äskettäin. Pääset lukemaan esittelyni tästä. Tämä norjalainen kirja soveltuu erinomaisesti meidän oloihin.
Ehdin jo kokeillakin tämän kirjan ohjeita.


Viikonloppuna nautimme mascarponetäytteisistä pistaasipähkinäkääröistä. Kaura-banaanipannukakkuja kokeilen tänään. 

Kuvat ovat omiani ja toivon niiden välittävän lettujen herkullisuutta.

Mascarponetäytteisiä pistaasipähkinäkääröjä.


 Lettuja paistettujen omenien, rusinoiden ja pistaasipähkinöiden kera

Kolmantena laitan vielä yhden kirjalinkin. Löydät täältä Katariina Vuoren teoksen Kukkaisruokaa esittelyn. Kirja on uusi ja suosittelen sitä. Hallitsen itse aihealueen, joten voit luottaa suositteluuni, en tunne tekijää tms. Olen hyvin kriittinen näiden kasvikirjojen kanssa. Sienikirjojen kanssa olen kurjempi. Puolisoni oli eilen assarina ja sanoi opiskelijalle, että sulla on hyvä kirja. Tämä katsoi kirjan kannesta tekijät ja taisi ymmärtää...


4 kommenttia:

 1. Nyt on vesi kielellä noista letuistasi! Niistä sainkin idean paistaa huomenna vieraille muurinpohjalettuja.

  Pihlajat ovat tosi täynnä marjoja. Kantaako pihlaja kaksi taakkaa, marjat ja lumen?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo on hankala kysymys. Yleisesti kaiketi sanotaan, että kun pihlajassa on paljon marjoja, niin silloin tulee vähäluminen talvi. Haa, ja siitä olisin tyytyväinen.

   Kurjempi ajatus, että jos pihlajanmarjoja on paljon, niin linnuilla olisi kun maassa on paljon lunta.


   Ja neutraalimpi vaihtoehto on, että ei sataisi, että ei kanna marjoja ja vettä, että tulisi kuiva syksy. Se taas olisi ok. Mutta pihlajanmarjoja on runsaasti.

   Poista
 2. Ihana pihlajanmarjasato! Meilläpäin on aina ennustettu kovaa talvea, lunta ja pakkasta, kun pihlajassa on marjoja noin kovin, linnuille evääksi! Ihanat omenat ja vielä ihanempia nuo herkut, kirjat menevät hankintalistalle heti!

  En valvo valitettavasti, haluaisin valvoa ja lukea sängyssä, mutta se ei onnistu, nukahdan salamana ja heti vaikka olisi millainen elämäntilanne ja stressi, unihäiriö kai sekin.

  VastaaPoista
 3. Letut näyttää hyviltä, tulee ihan vesi kielelle.
  Nyt on pihlajanmarjoja runsaasti, tietää paljon lunta ja pakkasta (ei kannata uskoa ennusteisiin :)
  Mukavaa sunnuntaita

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.