Poikkesin perjantaina Tapanilan herkkukauppaan eli Liike 51.
Siemensämpylöitä, spelttileipää ranskalaista ja saksalaista luomujogurttia, tummaa suklaata, tuorejuustoa. Tuo kauppa on aivan uskomaton. Keramiikka-astiassa oleva jogurtti ihanaa, miksi Suomessa ei pystytä samaan. Se sulaa suussa, se on kuin samettia. Aivan mahtavan makuista. Klippan on pehmeää ja täydellistä.
Herkutellaan lisää
Raparperi-toscapiiras
n. 26 cm piirasvuoka
3 munaa
2 dl sokeria
75 g juoksevaa
margariinia
½ dl omenamehua
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
500 g raparperipaloja
Kuorrutus:
100 g juoksevaa
margariinia
1 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
50 g mantelilastuja
2 rkl omenamehua
ripaus suolaa
Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi. Vatkaa mehu ja margariini
joukkoon .Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot leivinjauhe ja vaniljasokeri
varovasti sekoittaen.. Levitä taikina vuokaan ja lisää päälle raparperipalat..
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrutus. Lisää
kattilaan juoksevaan margariiniin loput aineet ja kiehauta koko ajan
sekoittaen. Ota piiraspohja uunista. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Levitä
kuorrutus piiraan päälle ja paista kunnes piiras saa vähän väriä (10-15
minuuttia).
Kirsi Kostamo
Hyvän olon keittiö –
Reseptejä ruoanlaittoon ja hyvinvointiinMinerva 2010
Toscakakku on herkkuani, yhdistettynä raparperipiirakkaan, ihanaa. Tätä täytyy keväällä kokeilla.
VastaaPoistaTosin gluteenittomana :-)