Kranssi ilman adventtia ja sahramia.
Silti tämä piti tehdä jo toisen kerran, vaikka nimi onkin hieman hassu eli adventtikranssi. Tämä maistuu todella hyvälle.
Kranssi
25 g hiivaa
2 ½ l maitoa
¼ dl intiaanisokeria
ripaus suolaa
75 g juoksevaa rasvaa
7 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte:
75 g juoksevaa rasvaa
½ dl vaniljasokeria
150 g mantelimassaa
2 dl rusinoita
Voiteluun
1 muna
mantelilastuja
raesokeria
Murenna hiiva kulhoon ja
lisää tilkka maitoa. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loppu maito,
sokeri, suola ja rasva. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi ja
kimmoisaksi. Anna kohota 3-4-kertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle
leivinpaperille ja kaaviloi se suorakulmaiseksi levyksi. Levitä taikinan
pinnalle rasva, vaniljasokeri, rusinat ja raastettu mantelimassa. Kääri levy
rullalle ja nosta uunipellille ympyränmuotoiseksi ja liitä päät yhteen. Viillä
pintaan ristikkäisiä viiltoja ja anna kohota vielä 15 minuuttia. Laita uuni
lämpiämään 200 asteeseen. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle
mantelilastuja ja raesokeria. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Talven makuja on erittäin houkutteleva uutuus.
Åsa Swanberg Talven
makuja
2014. Kotikirjasto.
Onpa herkullinen pulla, rupesi niin kovasti tekemään pullaa mieli )
VastaaPoistaTuo mantelimassa tekee siitä hyvää.
PoistaNäyttää todella herkulliselle!
VastaaPoistaJa ovat nam.
PoistaHerkullista! Kuva on hyvin houkuttava.
VastaaPoistaLeivonta ohjeita tulee katsottua usein netistä,
runsaasti on tarjolla.
Totta netistä niitä eniten etsii. Ne elää jotenkin tässä ajassa enemmän. Nyt vain nuo viime vuoden joulukirjat viehättivät minua.
Poista