Päärynä-vuohenjuustopiiras
Pohja:
100 g juoksevaa rasvaa1 muna
3 rkl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
150 g
vuohenmaitoitotuorejuustoa1,5 rkl sokoerai
1 muna
0,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
2 päärynää
Vaahdota muna ja sokeri,
vatkaa sekaan juokseva rasva. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele
mukaan muna-sokeri-rasva vaahtoon. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm
piirasvuoka ja levitä taikina siihen niin että se nousee hiukan reunoille.
Vatkaa täyteainekset
tasaiseksi massaksi ja levitä taikinapohjalle. Kuori päärynät, halkaise ne neljänneksiksi
ja poista siemenkota. Lohko päärynät ohuiksi viipaleiksi ja lado kauniisti
juustoseoksen päälle. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia, niin että piiras
saa vähän väriä. Tarjoile jäähdytettynä.
Ja sitten pöytään, mitäpä sunnuntailta voi enempää pyytää. Ja nam, nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.