tiistai 9. kesäkuuta 2015

Konnien ja kärsien kummaa joukko

 
Kiinankonnanmarja  Actaea asiatica
 
Eihän tämä kukinnollaan juuri erotu muista. Konnanmarjat koreilevat elokuussa marjoillaan etelässä lähes mustilla ja pohjoisessa punaisilla.
. 
 Arisaema serratum var. peninsulae
 
Kärsäkalla
Nämä menestyvät hyvin ja viehättävät minua. Kärsissä on myös tummajuovaisia.
  
 Kielo Convallaria majalis
 
Kieloa kasvaa meidän pihalla.
En ole koskaan kerännyt kieloja tai valkovuokkoja kimppuun.
Lapinvuokko Dryas octopetala
 
Eniten olen tätä katsellut Kuusamon pahtahyllyillä Kiutakönkäällä Oulankajoen varressa. 


Kerria Kerria japonica
 
Kerria on kiva pensas eli vaihtelua hanhikeille
Pulmonaria montana vuori-imikkä


 


Rhododendron albiflorum  kaskadienatsaleaWeigela praecox Kevätkotakuusama
 
Weigelat ovat kauniita. Oma suosikkini on W. middendorfiana eli keltakotakuusama. Menestyy ja voi hyvin. Tähän suhtaudun varauksella, tätä näkee myynnissä, mutta kasvin alkuperä..... Uskon lajin menestymiseen, kun sen hankkii Mustilasta tms.
 

 11 kommenttia:

 1. Hienoja kukkijoita! Kielot kukkivat meilläkin ja tuoksu on mahtava. Penkistäni on noussut jokin kärsäkalla, ei hajuakaan mikä. Blogistani löytyy kuva, jos vaikka tietäisit kuka on kyseessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn katsomassa. Mistä olet hankkinut taimen? Kärsäkallat menestyvät hyvin, mutta niiden saanti on vaikeaa. Olen istuttanut niitä pihan eri osiin ja ajattelen niitä kollektiivisesti. Pitäisi kaivaa Muurisen lista ja määrittää sen avulla, mitkä ovat mahdollisia. Niitä saisi olla tarjolla paljon enemmän.

   Poista
  2. Kiitos, Ulla! Taimi on hankittu muistaakseni Vakka-taimesta. Niillä näyttää olevankin useampia kärsäkalloja myynnissä, kun nyt netistä heidän valikoimaansa tutkin. Minulle kasvi on ihan uusi tuttavuus ja katsoinkin, että mikä ihmeen tötterö sieltä nousee ;) Vaatisi siirron toiselle kasvupaikalle, jotta sen erityisyys tulisi edukseen, luulen.

   Poista
  3. Kysyinkin juuri tuon takia. Tuo on ainoa paikka, mistä saa erikoisia lajeja, erikoisia siinä mielessä, että ne menestyvät. Tai Mustila on toinen. Tuo paikka vaatii paljon aikaa ja kärsivälisyyttä, kun taimia etsitään eli siellä unohtaa ikireen ja hopun. Toisaalta on miltei mahdoton käsittää, että omat haavelajit kasvavat siellä täällä. Meillä on yleensä koira mukana ja toinen saa vahtia autoa ja tuulettaa sitä. Mieletön kokemus. Olen saanut sieltä sinivaleunikon, ok rakastan sinitä. Mutta tuon oton jälkeen, uskon, että sinivaleunikko menestyy.

   Meillä kärsäkalla kasvaa ikkunan alla takapihalla kotkansiipien ja hostien kanssa. Seurana on myös sinikämmen, tuoksumatara, karhunlaukkaa, kuumejuuri, Sambucus racemoa jne, Toinen paikka on etupihan kukkapenkki. Kotkansiivet eivät menisi. Kumpulassa menestyvät puiden alustassa muistuttaa meidän takapihaa. Minusta todella upeita.

   Poista
 2. Kauniita ovat, jännä tuo kevätkotakuusama:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se kaunis. Niitä on tarjolla, mutta en oikein usko niihin. Pitäisi hakea Mustilasta. Keltakotakuusama on hyvä ja varma.

   Poista
 3. Kauniita, ja moni niistä on minulle ihan uusi tuttavuus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tulla harvempien sarja. Kerria on oikullinen kuvattava.

   Poista
 4. Enemmänkin saisi kukkia. Hitaasti etenee.

  VastaaPoista
 5. Tuossa Rhododendron albiflorum kaskadienatsalea -kuvassa on joku pursulaji, ei kaskadienatsalea.

  VastaaPoista
 6. Olli Wuokolle terveiset, että Siniunikkko noudattaa Kaisaniemen ja Kumpulan osajien nimistöä: minua ei kiinnosta yksityisten mielipuiteet. Pyydän etsimäään muualta mieleenkiinnon kohteet ja jättämään sivuni rauhaan. Kiitos

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.