keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Taimen hintaMiten hinta asetetaan järkevästi, kohtuullisesti ja oman valikoiman suhteutuessa todellisuuteen?

Meillä oli erityinen päivä viime perjantaina. Meillä on aika paljon perennoja, niin paljon, että Porvoosta emme löytäisi enää mitään uutta ja kivaa. Puolisoni poikkesi perjantaina Kontulan Muhevaiseen. Olin antanut toiveeni maarianverijuuri,  Amorpha canescens tuhkasulkapensas, Centaurea montana Ametyst in snow ja kruunutikankontti. Olin siis selannut liikkeen myyntikatalogia.  Olin ärsyyntynyt Amorphan listalla olosta, sillä … se olisi oma tarinansa.

Yhtä näistä oli tarjolla. Itse en olisi purnukkaa ostanut. Yleensä käymme Turun Kauppilassa ja olemme hakeneet konttimme sieltä, kukkivina ja puolet halvempina.

Minun kanssani mikään ei ole helppoa. Olisi erillisen kirjoituksen aihe kertoa suhteestani konttiin. Ensimmäisellä kerralla mietin Kauppilassa, haluanko kontin vai en. Olen tehnyt niin paljon töitä uhareiden kanssa, että kontti tuntui arveluttavalle. Pääsin kuitenkin itseni kanssa sopimukseen.

Nyt ei mietitä tuolta kannalta, vaan rahan merkitystä. Tämä taimi maksoi 28 euroa. Ruukussa on cm:n piikki. Olen harrastanut orkideoiden kasvatusta, tehnyt graduni kämmekästä, mutta… Mietin, miten ahne kauppias on, kun hinnaksi asetetaan tuollainen summa?  Itse olisin kysynyt myyjältä, että onko sulta karannut mopo käsistä? Maksan jouluruususta kukkivana tuo hinnan, mutta pienestä tikankontin piikistä... Tuohon hintaan ei sisältynyt edes nimilappua! Kuka tällaiset piikit hinnoittelee?   Minkä verran tämä viruu tästä tämän kesän aikana?  Täysijärkinen ihminen ei istuta tätä maahan.  
 
 
 

 

5 kommenttia:

 1. Onpa siinä todellakin taimella hintaa. MInulta olisi jäänyt kauppaan, vaikka kuinka haluttu ja etsitty olisi ollut. Ehkä en taimikauppiaana olisi edes tuollaista suostunut myymään, vaan pitänyt sen kasvihuoneessa kasvamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah niin olisi jäänyt minultakin. Miehet.... Kait siinä takana on pohjaton ahneus. Kyllä tuota olisi pitänyt kasvattaa vuosi. Olen niin tottunut Kauppilan tasoon, sieltä saa unelmia.

   Poista
 2. Ennen kävin Muhevaisella, mutta siellä hinnat ovat kovat ja nousevat joka vuosi. Minkäkin käyn aina Turun reisuilla paikalliset puutarhaliikkeet läpi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ovat hauskoja. Oikein ällistyy, kun saa taimen 3-4 eurolla. Porvoon kirpparilla tätsky myi pientä morsiusleinikkiä 6 eurolla, kun Taimistolta sen saa isona ja vahvana täältä 4 eurolla. Plantagen myy elokuun alussa isoja punahattuja, mahtavia lajikkeita, siis todella ihania, isoja. Nekin ovat alle 20.

   Poista
 3. Olipahan hintaa.
  Minä ihmettelin yhdellä taimitarhalla, kun keltaisen tavallisen esikon taimi maksoi 4 euroa. Meillä saisi poimia nurmikolta kymmeniä, kun se on levinnyt penkistä. Tienaisin hyvin, jos jokaisesta taimesta saisin 4 euroa :)

  VastaaPoista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.