maanantai 8. kesäkuuta 2015

Syreenien hehkua ja rohkelikkojen lehtiintymistä


YRITYS
 
Yritän välittää pihastani jotain kivaa. Saa nähdä, miten onnistun. Nämä kuvat ovat pääosin sunnuntaina otettuja, muutama päivän pari aiemmin. Tässä nyt olennaisempia tämän hetken kuvia eli lajeja, jotka merkitsevät minulle aivan erityisesti. Olen kasvattanut paljon pienistä taimista, joten sitä tekee löytöjä omallakin pihalla.
SYREENIT
Olen aina rakastanut syreenejä, asuin lapsena baanan varrella, Ruoholahden villojen likellä. Kesän alussa ne verhoutuivat syreenimereen. Alue oli eristetty oma yhteisönsä, läpikulku oli ukaasein kielletty. Mutta syreenien oksat kaartuivat aitojen yli muidenkin iloksi.
Meillä on syreenejä autotallin edessä ja myös takapihalla.
 

 
Morsiusleinikki Ranunculus aconitifolius
 

 

 
Saksankirveli Myrrhis odorata

Kuvan tarkoituksena on kertoa, että ihan hevin minun saksankirveli ei lopu kesken.
 


Tämä sekamelska avautuu meidän apukeittiöstä. Se lumoava näky, jota katselee keittiöstä, ei välity tästä. Yritän parempaa.


 
 Ja sitten asiaan.
Samettisumakki eli Rhus typhina
Samettisumakki on tullut vakaan harkinnan jälkeen siihen tulokseen, että kesä on alussa. Ei nyt mennä asioiden edelle eli kukaan ei ole tässä sanonut, että samettisumakissa on lehdet.

 
 Maakkia el Maackia amurensis.


Tämä kuva on otettu 25.5 Kasvaa lämpimällä etupihallamme.
Tämä kuva kertoo viikonlopun tilanteen. Maakkiakin on päättänyt rohkaistua.


 
Entäs sitten valkomulperi Morus alba?


Nimihirviö Acer japonicum 'Aconitifolium' ukonhattuvaahtera
 Acer shirasawanum 'Aurea' Kultahondonvaahtera
 
Minulla on myös hondonvaahtera ja laitan siitäkin kuvan myöhemmin. Tämä on kuvassa edellisen tavoin. Lajin ja lajikkeen menestymisessä  on huima ero, sillä pienen pieni taimeni on ottanut kiinni lajikkeen, joita minulla on useita. Olen viljellyt vanhempia vuodesta 1997 lähtien ja hondonvaahteraa vasta nelisen vuotta.
 


 
Valkorohtoraunioyrtti Symphytum officinale var. bohemicum
 
Olen kiinnostunut vanhoista koristekasveista ja lääkekasveista, ja se näkyy myös pihassani. Myrkyllisyydellä ei ole merkitystä pihani kasveissa.

  

 

2 kommenttia:

 1. Kyllä syreeni on komea puska. Ulkomailla ihastellaan vaikka mitä kukkivia puita ja kotosalla on aivan yhtä kauniita. Minä en ole muistanut mulperia katsoakaan. ai niin, pupu pisti poskeensa syksyllä ennenkuin oli ehditty aidata :D Olikohan se sillekin superravintoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olen miettinyt samaa hevoskastanjan kanssa, miten sitä yritettäisiin kasvattaa, jos se menestyisi heikommin. Itse en saa puna- ja keltahk kukkimaan, vaikka ovat vanhoja.
   Puput ovat fiksuja, nekin tykkää hernekasveista. Suloisimmat suosikkipuuni löytyvät sieltä.

   Poista

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.